ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρο Τσαβδαρίδη: Στις Βρυξέλλες και στη Χάγη, ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής για τις εργασίες της υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για τις Τεχνολογικές Τάσεις και την Ασφάλεια, που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, βρέθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Στις θεματικές συζητήσεις, αναλύθηκε η κομβικής σημασίας συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των υβριδικών απειλών, της παραπληροφόρησης και της στοχευμένης διάδοσης ψευδών ειδήσεων, ιδιαίτερα στον κυβερνοχώρο αλλά και της αποτροπής πληγμάτων σε φυσικές κρίσιμες υποδομές, σε μία εποχή αστάθειας στην ευρύτερη γεωπολιτική μας γειτονιά.

Στο επίκεντρο, η θέσπιση ενός πολιτικο-στρατιωτικού Επιταχυντή Αμυντικής Καινοτομίας προς διευκόλυνση της τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ των συμμάχων καθώς και η εγκαθίδρυση ενός πολυεθνικού Ταμείου Καινοτομίας για την εξασφάλιση και αξιοποίηση επενδύσεων στους τομείς της Ασφάλειας και της Άμυνας.

Πηγή