Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

💣 Το πρώτο κουδούνι χτύπησε, η ΔΕΘ ξεκίνησε και ήδη ολοκληρώνεται, ο Κασσελάκης καθαιρέθηκε και όλα αυτά μόνο μέσα σε μία εβδομάδα, κυρία μου!  

📌 Για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πω πολλά. Πρώτον διότι με «μάλωσαν» κάποιοι φίλοι που ξοδεύω τόση φαιά ουσία για το θέμα, αλλά, κυρίως, επειδή με τους χρόνους που κινούνται τα πράγματα, κινδυνεύω μέσα σε 24 ώρες να είμαι… πεπερασμένος από τα γεγονότα. 

📌 Ένα μόνο θα πω. Σκεφτείτε πόσο μισιούνται δύο άτομα που χωρίζουν άσχημα από έναν γάμο. Δικαστήρια, μοιρασιές, διατροφές, ξεκατινιάσματα. 

📌 Ε, κάτι αντίστοιχο κάνουν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς. Όποια κι αν είναι η συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει ολοταχώς για ακόμη μία διάσπαση/διαζύγιο. 

📌 Το θέμα είναι ποιο από τα δύο αντιπαρατιθέμενα μέλη θα μείνει στο… σπίτι και ποιος θα αρχίσει να ψάχνει για νέα στέγη. 

💣 Εν τω μεταξύ, και στο ΠΑΣΟΚ έχουν εκλογές, και στο ΠΑΣΟΚ έχουν φαγωμάρα πολιτική, αλλά τα πράγματα είναι πολιτισμένα ρε παιδί μου 

📌 Ούτε μεταφερόμενοι γιουχαϊστές, ούτε ξεκατινιάσματα, ούτε πολεμικές ιαχές, ούτε κατηγορίες για δωσίλογους, αποστάτες, κουκουλοφόρους κλπ. 

📌 Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την τρέχουσα εικόνα και αυτή κάθε άλλο παρά ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ΠΑΣΟΚ (που είναι 2ο), την Ελληνική Λύση, το κόμμα της Λατινοπούλου και, φυσικά, τη ΝΔ, η οποία διατηρεί τα τελευταία εκλογικά της ποσοστά. 

📌 Άπαντες κερδισμένοι, πλην του Σκορποχωρίου, δηλαδή. 

💣 Στα πιο… καθημερινά, αρκετή συζήτηση γίνεται με το θέμα της διαχείρισης του νερού, του βασικού αυτού αγαθού. 

📌 Από την μεν κυβέρνηση θέλουν να έχουν εποπτεία (να βάλουν… χέρι, κατ’ άλλους) στην όλο διαχείριση, οι δε Δήμοι και ΔΕΥΑ βγάζουν… σπυράκια και μόνο στο άκουσμα των σχεδίων. 

📌 Παράλληλα, με έμφαση ακούσαμε δια στόματος Μητσοτάκη ότι θα φέρουν νερό στην λίμνη του Μαραθώνα από την λίμνη των Κρεμαστών (!!!), δηλαδή, από τα σύνορα Αιτωλοακαρνανίας – Ευρυτανίας μέχρι την Αττική. 

📌 Και άντε βγάλε εσύ από το μυαλό των δημοτικών παραγόντων ότι δεν θα πληρώσουν όλες οι ΔΕΥΑ (δηλαδή όλοι οι δημότες των Δήμων της χώρας) τα… ταξίδια του νερού της Αττικής. 

📌 Από την άλλη, ένα αγαθό σαν το νερό δεν μπορεί να επαφίεται στην τύχη, δηλαδή στα χέρια ανθρώπων που μπορεί να είναι ικανοί, αλλά και μπορεί να είναι και τελείως ανεπαρκείς για να υπηρετήσουν τον σκοπό αυτό. 

📌 Η μέση λύση, η υψηλή εποπτεία και έλεγχος σε κεντρικό επίπεδο, αλλά η κατά τόπους καθημερινή και αυτόνομη διαχείριση των υδάτων, δηλαδή, ίσως είναι η πιο συνετή λύση.  

📍ΥΓ: Μετά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία μπορούμε να πούμε ότι ξεκίνησε κανονικά η ρουτίνα της καθημερινότητάς μας. Και μαζί της, όλα τα προβλήματα σε κυκλοφοριακό και στάθμευση (ειδικά στη Βέροια, που υπάρχουν πολλές χαμένες θέσεις στάθμευσης λόγω διάφορων έργων).  

📍ΥΓ2: Καλά που απαγορεύτηκαν τα κινητά στα σχολεία (όπως με μακροσκελή καθημερινά ρεπορτάζ μας ενημέρωσαν τα κανάλια). Ειδικά τώρα που συγχωνεύονται τμήματα, θα υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση ακτινοβολίας στον ίδιο χώρο… 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα InVeria – Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, φύλλο 120)  

Πηγή