ΔΤ από ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας: Μια σειρά από δράσεις που ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου με την συμμετοχή δεκάδων παιδιών, ολοκληρώθηκαν στην Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου», στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2024 με τον τίτλο: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» 

Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στο οποίο συμμετέχει και η Δημοτική Βιβλιοθήκη της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας,  υποδέχτηκαν τους μικρούς τους φίλους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης μέσα στο απέραντο σύμπαν, με κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο.

Η βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» για πάνω από δύο μήνες, από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, μετατράπηκε σε κυψέλη δημιουργικότητας και εξερεύνησης του κόσμου και του διαστήματος, εξηγώντας τα ανεξήγητα του πλανήτη μας. 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιήθηκε χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, ήταν η κα Βούλα Κοτσάλου βιβλιοθηκονόμος. 

Οι δράσεις απευθύνονταν σε παιδιά 7-12 ετών και όλα τα εργαστήρια ήταν δωρεάν.

Πηγή