ΔΤ από Δ. Νάουσας: Μια ισχυρή νότα αισιοδοξίας και εξωστρέφειας έζησε η Νάουσα το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου στο κατάμεστο από κόσμο Naoussa Street Food Festival 2024 Wine Edition.

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας σε συνεργασία με την ομάδα «Soulfood Thessaloniki»  και με οδηγό τη γεύση, παρουσίασαν το «Naoussa street food festival-wine edition 2024».  Άνθρωποι όλων των ηλικιών από τη Νάουσα την  πρωτεύουσα του ξινόμαυρου αλλά και τους γύρω Νομούς, γέμισαν ασφυκτικά το  πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου και «ταξίδεψαν», στην  κουλτούρα του φαγητού δρόμου.

Καθημερινά, καταξιωμένοι σεφ του χώρου, δημιούργησαν, μαγείρεψαν, έφτιαξαν  κοκτέιλ που σχετίζονταν με το μοναδικό ξινόμαυρο κρασί της Νάουσας, με τη συμμετοχή και τοπικών επιχειρήσεων από τον χώρο της εστίασης. Το Φεστιβάλ είχε και μοναδικές συναυλίες από τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τους Loopia Band και Μίμης Νικολόπουλος Band, καθώς επίσης και δρώμενα για τους λάτρεις της κουλτούρας του δρόμου και όχι μόνο.

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου  οι Loopia Band, μας παρέσυραν σ ένα ακουστικό μουσικό ταξίδι  με στοιχεία από lounge, jazz και soul μέχρι διασκευές σε funk και pop τραγούδια.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ο σεφ Αθανάσιος Κιοσσές παρουσίασε την παρασκευή της παγκοσμίου φήμης «pizza napoletana» ενώ ο σεφ και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας Δημήτρης Μάντσιος, παρουσίασε την παρασκευή του burger «Sloppy Joe».

Το βράδυ, ανακαινισμένο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας,  ο  Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, έστησε ένα αξεπέραστο πάρτι μαζί με  την Βίκυ Καρατζόγλου, τον Βύρων Τσουράπη και τους «Ευγενείς Αλήτες».

Τέλος, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στην κορύφωση του Φεστιβάλ, στο κατάμεστο από κόσμο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου οι  «Μίμης Νικολόπουλος Band» ανέβηκαν στη σκηνή  και προσέφεραν στο κοινό μια μοναδική μουσική εμπειρία, συνδυάζοντας την πρωτότυπη ορχηστρική μουσική με διάφορα τραγούδια από όλο τον κόσμο.

Πηγή