– Εντυπωσίασαν το κοινό οι Babo Koro,  ο Ηaig Υazdjian και η Σοφία Παπάζογλου και ο Δημήτρης Μπάσης με τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο

ΔΤ από Δ. Νάουσας: Συνεχίστηκαν με μεγάλη επιτυχία οι μουσικές συναυλίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  «Naoussa Summer Festival 2024», το τριήμερο 23-25 Αυγούστου.

Την Παρασκευή, στον Πεζόδρομο Στ. Δραγούμη οι «Babo Koro» ξεσήκωσαν τον κόσμο, με παραδοσιακούς ρυθμούς και μελωδίες, σύγχρονο progressive rock και βαλκανικές πολυφωνίες.

Το βράδυ του Σαββάτου, στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας, ο ΗaigΥazdjian και η Σοφία Παπάζογλου ένωσαν τις δυνάμεις τους, συγκίνησαν και εντυπωσίασαν το κοινό με τραγούδια από την ευρεία λαϊκή παράδοση της Ελλάδας και της Αρμενίας, Αράβικα και Τσιγγάνικα και αυτοσχεδιασμούς συνθέτοντας  ένα πολύχρωμο μουσικό παζλ! Μαζί τους σε αυτό το μουσικό ταξίδι  ήταν οι εξαίρετοι Τάσος Πούλιος (κανονάκι), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Θάνος Χατζηαναγνώστου (τύμπανα).

Τέλος, το βράδυ της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε η  συναυλία «Μια Φωνή – Μια Πνοή» με τους Δημήτρη Μπάση και Μάνο Αχαλινωτόπουλο και πάλι στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας.

Ο κορυφαίος ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης, συνάντησε τον σπουδαίο σολίστ του κλαρίνου Μάνο Αχαλινωτόπουλο, σε ένα ρεσιτάλ που κυριάρχησε ο αφαιρετικός τρόπος ενορχήστρωσης και φωτίστηκε η ουσία της ερμηνείας, του τραγουδιού και της μουσικής, χωρίς περιττά στολίδια. Λαϊκά τραγούδια «αλλιώς», επιλογές-διαμάντια της ελληνικής δισκογραφίας, παραδοσιακές μελωδίες και ακούσματα με ethnic-jazz προσέγγιση καθώς και ορχηστρικές συνθέσεις που δημιούργησαν  μια ατμόσφαιρα διονυσιασμού, συνέθεσαν τη μαγεία αυτής της μουσικής παράστασης. Την μοναδική αυτή σύμπραξη συμπλήρωσαν ιδανικά οι Αλέξανδρος Σαγκούρης (Πιάνο, φωνή), Θωμάς Παραδείσης(Κανονάκι, φωνή).

Παρόντες από πλευράς επισήμων ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, η αναπληρώτρια έφορος αρχαιοτήτων Ημαθίας Δρ.  Γεωργία Στρατούλη, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Πηγή