Οκτώ ώρες ασταμάτητου γλεντιού (από τις 21.15 το βράδυ της Παρασκευής 23/8 έως και τις 5.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 24/8) έγινε στη Φυτειά Ημαθίας, στην δεύτερη βραδιά του διήμερου πανηγυριού που διοργάνωσε και φέτος ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειάς, στην πλατεία του χωριού. 

Στην αρχή της βραδιάς της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2024, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γκαλίτσιος ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την μαζικότατη παρουσία τους, αλλά και τα μέλη του Συλλόγου που συμμετέχουν στην όλη διοργάνωση. Ο κ. Γκαλίτσιος κάλεσε για σύντομο χαιρετισμό τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου, τονίζοντας πως η λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων και η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά στην Ελληνική Κοινωνία, κάτι που θα το διαπιστώσουν οι απόγονοί μας, όπως είπε.

Ακολούθησε το παιδικό και το εφηβικό χορευτικό του Συλλόγου, υπό την χοροδιδάσκαλο Άννα Τσίλη, τα οποία παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της περιοχής. 

Η βραδιά συνεχίστηκε με πραγματικά αμείωτο κέφι και εκατοντάδες νέοι (κυρίως) και μεγαλύτεροι δεν άφησαν στιγμή κενή την “πίστα”. Όπως και την πρώτη βραδιά, έπαιξε το μουσικό σχήμα των αδελφών Γκουτζιλίκα, παρουσιάζοντας ένα πραγματικά άρτιο πρόγραμμα, παίζοντας τραγούδια από τη Μακεδονία, την Ήπερο, την Θράκη, τον Πόντο, την Κρήτη, αλλά και Νησιώτικα, Βλάχικα, λαϊκά και σύγχρονα ποπ τραγούδια. 

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους Βασίλη Γκουτζιλίκα (τραγούδι), Γιώργο Γκουτζιλίκα (κλαρίνο), Αντώνη Γαλατή (τραγούδι, βιολί, ποντιακή λύρα), Αριστείδη Γκουτζιλίκα (πλήκτρα), Βαγγέλη Τουλίκα (τύμπανα) και Αντώνη Στογιαννόπουλο (κιθάρα – μπουζούκι).

Βίντεο και Φωτογραφίες:

Πηγή