Με πολύ καλή διάθεση και το κέφι στα ύψη, ξεκίνησε το διήμερο πανηγύρι της ορεινής Φυτειάς Ημαθίας το βράδυ της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2024, στην πλατεία του χωριού και ολοκληρώνεται την Παρασκευή (23/8). 

Στην πρώτη μέρα του πανηγυριού, παρουσιάστηκαν χοροί από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας και την χορευτική ομάδα της Φυτειάς “Το Αμπελικόν”. Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε το μέλος του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειάς Σωτήρης Περηφανόπουλος, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του Συλλόγου Μικρασιατών έκανε η πρόεδρος του, Αναστασία Αλεξοπούλου – Παυλίδου. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς μίλησε εκ μέρους του υπό σύσταση Γυναικείου Συνεταιρισμού Φυτειάς η Αναστασία Τσέου, η οποία αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο διάστημα. 

Το μουσικό σκέλος του πανηγυριού ανέλαβε το μουσικό σχήμα των αδελφών Βασίλη (φωνή) και Γιώργου (κλαρίνο) Γκουτζιλίκα, ενισχυμένο πλέον και με τον Αντώνη Καλατή, στο τραγούδι, το βιολί και την ποντιακή λύρα. Στα πλήκτρα ήταν ο Αρίστος Γκουτζιλίκας, ο Ευάγγελος Τουλίκας στα τύμπανα και ο Αντώνης Στογιαννόπουλος στην κιθάρα και το μπουζούκι.

Βίντεο και φωτογραφίες από την βραδιά:

Πηγή