ΔΤ από ΕΦΑ Ημαθίας: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τη φετινή αυγουστιάτικη πανσέληνο την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 20.30 μμ στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών (αίθριο Κεντρικού Μουσειακού Κτηρίου) με μια συναυλία κοσμικής και λατρευτικής ανατολίτικης μουσικής.

Μαζί μας θα είναι ο κλαρινετίστας και πολυ-οργανίστας Πάνος Σκουτέρης με τον δεξιοτέχνη του ιρανικού ταρ Arash Badie, που θα παρουσιάσουν κομμάτια από τον δίσκο τους «Αzizie», ο οποίος περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στον Κωνσταντινοπολίτη συνθέτη του 19ου-20ου αιώνα Αντώνη Κυριαζή, ένα κεφάλαιο στη λαϊκή μουσική της Ελλάδας, μια παρουσίαση του ιρανικού dastgah Shur και ένα αφιέρωμα στον ουτίστα και συνθέτη Munir Bashir.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας και του Συλλόγου Φίλων Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

Ο Αrash Badie είναι Ιρανός οργανοπαίκτης και συνθέτης, που ζει αυτή τη στιγμή στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 2010 ως παίκτης του ταρ και συνθέτης, ενώ σπούδαζε πάνω στα περσικά όργανα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Καλών Τεχνών στην Τεχεράνη. Το μουσικό ταξίδι του Αράς συνεχίζεται σήμερα με τη φοίτησή του στο Codarts University for the Arts, με εστίαση στη σύνθεση και παρουσίαση makam, αλλά και πρωτότυπης μουσικής.

O Πάνος Σκουτέρης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μια οικογένεια στενά συνδεδεμένη με τις  φωνητικές παραδόσεις της Πελοποννήσου. Ξεκίνησε να παίζει κλαρίνο σε ηλικία δώδεκα ετών, μαθαίνοντας το όργανο στο πλευρό του Πετρολούκα Χαλκιά και του Νίκου Φιλιππίδη, μεταξύ άλλων. Στα δεκαπέντε του ξεκίνησε να παίζει κυκλαδίτικη τσαμπούνα και θρακιώτικη γκάιντα, ενώ τα τελευταία χρόνια κατοικεί και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Ολλανδία. Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, “Azizie”, ως ντουέτο με τον Arash Badie.

Στοιχεία Επικοινωνίας – Σελίδες Πληροφόρησης για τις δράσεις της ΕΦΑ Ημαθίας

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

Ρήγα Φεραίου 16 -18, Τ.Κ. 59132 Βέροια, τηλ.23310 29737

e-mail: efahma@culture.gr

 Websites

www.aigai.gr

www.byzantine-museum-veria.gr

Πηγή