ΔΤ από ΕΘΝΙΚΗ  ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΩΝ (ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΩΝ): Οι δηλώσεις που έχουν κατατεθεί και αφορούν το πρόβλημα της παραμόρφωσης των καρπών αποτυπώνουν μέχρι στιγμής μια κατάσταση στην οποία περισσότερα από 10.000 στρέμματα αγροκτημάτων φαίνεται να πλήττονται.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι οι παραγωγοί ροδακίνων και νεκταρινιών που διαπιστώνουν πρόβλημα παραμόρφωσης των καρπών να προχωρήσουν σε δήλωση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιούργησε για τον σκοπό αυτό η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων. Οι δηλώσεις γίνονται μέσω του ΚΥΔ όπου ο κάθε παραγωγός έχει υποβάλλει τη δήλωση ΟΣΔΕ του 2023.

Οι έλεγχοι από την πλευρά της Πολιτείας στα ήδη δηλωμένα ως πληττόμενα αγροκτήματα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, ωστόσο ο προγραμματισμός των επόμενων κινήσεων και ενεργειών προϋποθέτει την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σαν τελευταία ημέρα κατά την οποία θα γίνονται δεκτές δηλώσεις παραμόρφωσης των καρπών ορίζεται η 2α  Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, ώστε να δρομολογηθεί και η διαδικασία καταβολής των απαιτούμενων αποζημιώσεων.

Πηγή