ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρο Τσαβδαρίδη: Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης μεταφέροντας εκ νέου το ψήφισμα της Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών του Δήμου Αλεξάνδρειας, με το οποίο αναδεικνύεται το πρόβλημα στις υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

Στην Αναφορά του, ο κ. Τσαβδαρίδης σημειώνει ότι σύμφωνα με το ψήφισμα, αν και ο Δήμος Αλεξάνδρειας των 60.000 κατοίκων διαθέτει ασθενοφόρο, η στελέχωσή του περιορίζεται μόνο για 8 ώρες τις καθημερινές, με αποτέλεσμα τις υπόλοιπες ώρες και τα Σαββατοκύριακα να αναγκάζονται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να περιμένουν τουλάχιστον 30 λεπτά για να έρθει ασθενοφόρο από τη Βέροια.

Ως εκ τούτου, αυτό που ζητάει ο κ. Τσαβδαρίδης από τον Υπουργό Υγείας είναι να ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις του για τα αιτήματα τόσο της άμεσης στελέχωσης του ασθενοφόρου επί 24ώρου βάσεως για 7 ημέρες την εβδομάδα όσο και της ίδρυσης βάσης – τομέα ΕΚΑΒ με έδρα την Αλεξάνδρεια.

Πηγή