ΔΤ: Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας & η Soulfood Thessaloniki παρουσιάζουν: «Naoussa Street Food Festival 2024 Wine Edition»

Παρασκευή έως Κυριακή 6 – 8 Σεπτεμβρίου

Δημοτικό Πάρκο Νάουσας

Ώρες & Ημέρες λειτουργίας

Παρασκευή (6/9): 17:00 – 00:00 

Σαββατοκύριακο (7 & 8/9): 12:00 – 00.00

Είσοδος: Ελεύθερη

O Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας και την ομάδα «Soulfood Thessaloniki» (Thessaloniki Street Food Festival & Thessaloniki Beer Festival) και με οδηγό τη γεύση, διοργανώνουν το «Naousa Street Food Festival 2024 – Wine Edition» στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου της Νάουσας. 

Στην πόλη του ξινόμαυρου από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου ταξιδεύει η κουλτούρα φαγητού του δρόμου. Για ένα τριήμερο, καταξιωμένοι σεφ του χώρου, θα δημιουργούν και θα μαγειρεύουν με έμπνευση το Ξινόμαυρο κρασί της Νάουσας. 

Στο φεστιβάλ συμμετέχει ο Σύνδεσμος Αμπελουργών & Οινοποιών Νάουσας, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Τα 24 μέλη-οινοποιεία του Συνδέσμου δημιουργούν ένα δυναμικό μωσαϊκό με αποστολή τη διαφύλαξη, προώθηση και προβολή της πλούσιας αμπελοοινικής κληρονομιάς της ιστορικής ζώνης και της αυθεντικότητας των κρασιών της Νάουσας. 

Ακολουθούμε μια μοναδική γαστρονομική διαδρομή από την παραδοσιακή τοπική κουζίνα των ντόπιων υλικών στις σύγχρονες, δημιουργικές προσεγγίσεις και το street food. Το Ξινόμαυρο και τα κρασιά των οινοπαραγωγών της Νάουσας αποδεικνύουν τον γαστρονομικό τους χαρακτήρα και τον λόγο που έχουν κερδίσει την προσοχή των κορυφαίων οινοχόων, chefs, επαγγελματιών και foodies του κόσμου.

Επιπλέον, θα υπάρχουν 10 επιλογές Street Food, Beer & Cocktail Bar, ενώ θα πραγματοποιηθούν live cooking workshops (2 sessions το Σάββατο και 2 την Κυριακή). 

Ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις εμπλουτίζουν το φεστιβάλ και συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6/9 θα διασκεδάσουμε με τους Loopia Band, το Σάββατο 7/9 θα απολαύσουμε τον μοναδικό Νίκο Πορτοκάλογλου και την Κυριακή 8/9 τους Mimis Nikolopoulos Band.

Τρεις ημέρες με Djs, μουσικές συναυλίες, Live Cooking & Cocktails και δρώμενα για τους λάτρεις της κουλτούρας του δρόμου και όχι μόνο στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου της Νάουσας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Πηγή