ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Σε σημερινή ζωντανή εμφάνισή του στο OPEN TV και στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” με τη Μίνα Καραμήτρου και τον Γιάννη Φώσκολο, ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, τοποθετήθηκε για θέματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, σε σχέση με την πρόσφατη υβριστική τοποθέτηση Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς την ελληνική Αστυνομία, ο Τάσος Μπαρτζώκας τόνισε, πως όσοι υπηρετούν σε δημόσια θέση έχουν μεγαλύτερη ευθύνη να προσέχουν ιδιαίτερα το δημόσιο λόγο τους και να αποτελούν πρότυπα για το σύνολο των πολιτών.

Επίσης, ο Βουλευτής τοποθετήθηκε και για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πολιτική ζωή της χώρας πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια, δηλαδή την ένδεια αξιόπιστης Αντιπολίτευσης, η οποία αδυνατεί να εκφέρει καθαρό λόγο και να εισφέρει αξιόλογες προτάσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν βοηθητικά στο δύσκολο κυβερνητικό έργο.

Κυρίως, όμως, ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε εκτενώς στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς της Κυβέρνησης από το 2019 μέχρι σήμερα αλλά και από το σύνολο των ανθρώπων που συμμετέχουν στη διαδικασία της κατάσβεσης, στην όλο και δυσκολότερη μάχη ενάντια στις πυρκαγιές. Όπως τόνισε ο Βουλευτής, μετά από το αρνητικό ορόσημο που ήταν για τη χώρα μας η τραγωδία στο Μάτι, οργανώθηκε για πρώτη φορά ένας έγκαιρος μηχανισμός ενημέρωσης του κοινού μέσω του 112, που αντικειμενικά σώζει ανθρώπινες ζωές.

Όμως, ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και στην πληθώρα άλλων μέτρων που έχουν ληφθεί: “Ας μην ξεχνάμε, ότι την τελευταία χρονιά έχουμε 700 περισσότερους δασοπυροσβέστες, συνολικά 17.500 πυροσβέστες -τους περισσότερους στην Ευρώπη-, ενώ προγράμματα -όπως το Αιγίς και το Anti-nero- έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί σε μεγάλο ποσοστό και έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης για να ισχυροποιηθεί η πρόληψη”. Ο Τάσος Μπαρτζώκας έκλεισε την τοποθέτησή του ως εξής: “Προφανώς η κλιματική αλλαγή και η κλιματική κρίση είναι εδώ και είναι ένα φαινόμενο σε εξέλιξη που δεν γνωρίζουμε τις διαστάσεις που θα λάβει, ωστόσο είναι τουλάχιστον αντιεθνικό να απαξιώνουμε την τεράστια προσπάθεια και το έργο που έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια!”.

Aπόσπασμα της εκπομπής από τις παρεμβάσεις του βουλευτή:

Πηγή