Το απόγευμα της Πέμπτης 15 Αυγούστου 2024 στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, όπως κάθε χρόνο, τελέστηκε Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια εψάλησαν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος και συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, οι Επίσκοποι Νοτίου Βεσσαραβίας κ. Βενιαμίν, Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας  και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού τέθηκε σε προσκύνηση η Εικόνα της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, που θησαυρίζεται στο κειμηλιαρχείο της Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στο Επισκοπείο Ναούσης, την οποία κόμισε προ ημερών ο κ. Παντελεήμων με την ευκαιρία της πανηγύρεως.

Ακολούθησε Λιτανεία του Επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, με τη συμμετοχή τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους πιστών, ενώ της εκκλησιαστικής τάξεως επιμελήθηκε εντός του Ιερού Ναού ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξανδρείας και προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος και κατά την Λιτανεία ο Αρχιμ. Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, τόσο στο Πανελλήνιο Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, όσο και στην Αλεξάνδρεια και την Παρασκευή (16/8) το πρωί στο ορεινό Σέλι.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της ενορίας η μουσικοχορευτική εκδήλωση «στην Παναγιά μας» με τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Πηγή