ΔΤ από Δ. Νάουσας: Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και τον μήνα Αύγουστο οι μουσικές συναυλίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  «Naoussa Summer Festival 2024», οι οποίες κορυφώνονται την Παρασκευή 30 Αυγούστου με την συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου στο Δημοτικό Στάδιο Νάουσας. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 21 Αυγούστου, ώρα 21:00 – Τοπική Κοινότητα Αγγελοχωρίου

Η μπάντα των αδελφών Ράλλη

Οι αδελφοί Ράλλη με μοναδικές παραδοσιακές μελωδίες και λαϊκά τραγούδια ξεσηκώνουν τον κόσμο σ’ ένα μοναδικό λαϊκό γλέντι.

Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 23 Αυγούστου, ώρα 21:00 – Πεζόδρομος Στ. Δραγούμη

«Babo Koro»

 Οι Babo Koro είναι ένα εκρηκτικό μουσικό σχήμα που τo 2019 κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο “Σίσυφος”. Με το album “Σίσυφος” και τα κινηματογραφικά singles “Γέλα μου” (2019), “Το Θεριό” (2022) και “Του ποταμού ο χορός”(2023), οι BaboKoro δημιούργησαν έναν χαρακτηριστικό ήχο, στον οποίο οι παραδοσιακοί  τρόποι ρυθμοί και μελωδίες μπλέκουν με τη σύγχρονη progressiverock ενορχήστρωση και τις βαλκανικές πολυφωνίες. Οι στίχοι τους μοιάζουν με επίκαιρο παραδοσιακό αφήγημα, και οι ενεργητικές εμφανίσεις τους δημιουργούν άμεση σύνδεση με το κοινό, ακροβατώντας μεταξύ γλεντιού και χορευτικής συναυλίας. Οι κυκλοφορίες τους συνοδεύονται από εξαιρετικές κριτικές και γνώρισαν ευρεία αποδοχή, οδηγώντας στη συμμετοχή του σχήματος σε σημαντικά φεστιβάλ και μουσικές σκηνές στην Ελλάδα.

Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 24 Αυγούστου, ώρα 21:00 – Αρχαίο Θέατρο Μίεζας

Haig Yazdjian – Σοφία Παπάζογλου

Ο Ηaig Υazdjian και η Σοφία Παπάζογλου ένωσαν τις δυνάμεις τους φέτος τον χειμώνα με άκρως επιτυχημένες εμφανίσεις στην Αθήνα και στην επαρχία και αυτό το καλοκαίρι τους βρίσκει να συνεχίζουν μαζί το πρόγραμμά τους που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο! Οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες εκτός από τις προσωπικές τους επιτυχίες συγκινούν και ξεσηκώνουν το κοινό με τραγούδια από την ευρεία λαϊκή παράδοση της Ελλάδας και της Αρμενίας, Αράβικα και Τσιγγάνικα και αυτοσχεδιασμούς συνθέτοντας ένα πολύχρωμο μουσικό παζλ που διασκεδάζει με έναν τρόπο μοναδικό! Μαζί τους σε αυτό το μουσικό ταξίδι οι εξαίρετοι Τάσος Πούλιος (κανονάκι), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Θάνος Χατζηαναγνώστου(τύμπανα).

Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 25 Αυγούστου, ώρα 21:00 – Αρχαίο Θέατρο Μίεζας

Συναυλία με τους Δημήτρη Μπάση – Μάνο Αχαλινωτόπουλο «Μια Φωνή – Μια Πνοή»

Ο κορυφαίος ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης, συναντά τον σπουδαίο σολίστ του κλαρίνου Μάνο Αχαλινωτόπουλο, σε ένα ρεσιτάλ που κυριαρχεί ο αφαιρετικός τρόπος ενορχήστρωσης και φωτίζεται η ουσία της ερμηνείας, του τραγουδιού και της μουσικής, χωρίς περιττά στολίδια. Λαϊκά τραγούδια «αλλιώς», επιλογές-διαμάντια της ελληνικής δισκογραφίας, παραδοσιακές μελωδίες και ακούσματα με ethnic-jazz προσέγγιση καθώς και ορχηστρικές συνθέσεις που δημιουργούν ατμόσφαιρα διονυσιασμού, συνθέτουν τη μαγεία αυτής της μουσικής παράστασης. Την μοναδική αυτή σύμπραξη συμπληρώνουν οι Αλέξανδρος Σαγκούρης (Πιάνο, φωνή), Θωμάς Παραδείσης (Κανονάκι, φωνή).

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Εισιτήρια προπωλούνται μέσω της ιστοσελίδας www.ticketmaster.gr και τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.ticketmaster.gr/naoussa-summer-festival-2024-dhmhtrhs-mpashs-manos-axalinwtopoylos_sen_2006731.html

Πέμπτη 29 Αυγούστου, ώρα 21:00 – Πλατεία Τοπικής Κοινότητας Κοπανού 

Βαγγέλης και Βασίλη Κορακάκης

Ο Βαγγέλης Κορακάκης μαζί με τον Βασίλη Κορακάκη σε μία μοναδική συναυλία με τίτλο «Το λαϊκό τραγούδι συνεχίζει το δρόμο του» όπου παρουσιάζουν τα γνωστά τραγούδια του συνθέτη, καθώς και συνθέσεις Ελλήνων συνθετών. Συμμετέχουν: Ανατολή Μαργιολά (τραγούδι), Γιώργος Φουντούκος (κιθάρα), Νίκος Γύρας (μπάσο), Γιώργος Ζαφειρίου (ακορντεόν).

Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 30 Αυγούστου, ώρα 21:00 – Δημοτικό Στάδιο Νάουσας

Νίκος Οικονομόπουλος “Ekptotos Aggelos Summer Tour 2024”

Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, ετοιμάζει για εσάς ένα ακόμα εντυπωσιακό υπερθέαμα ήχου και εικόνας στην καλοκαιρινή του περιοδεία. Μετά την τεράστια επιτυχία, «Έκπτωτος Άγγελος», που γκρέμισε τη χώρα, μετά τα ασταμάτητα sold out στην περιοδεία του σε Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία, μετά από μια ανεπανάληπτη χειμερινή σεζόν στο χώρο που εμφανίζεται, καθώς έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, ανυπομονεί για την εκκίνηση της καλοκαιρινής του περιοδείας και σας περιμένει στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας.Ο Νίκος Οικονομόπουλος για ένα ακόμα καλοκαίρι ανεβάζει τον πήχη της ποιότητας πολύ ψηλά για να σας προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία εφάμιλλη της αγάπης που του δείχνετε τόσα χρόνια…

Εισιτήρια προπωλούνται μέσω της ιστοσελίδας www.ticketmaster.gr και τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.ticketmaster.gr/naoussa-summer-festival-2024-nikos-oikonomopoulos-ekptotos-aggelos-summer-tour-2024_sen_2006732.html

Επιπλέον σημεία διάθεσης εισιτηρίων είναι τα παρακάτω:

1) Δημαρχείο Νάουσας (Δημ. Βλάχου 30, τηλ.: 2332350300, ώρες 09:00-13:00)

2) Γραφείο Τουρισμού (Δημοτικό Πάρκο, τηλ.: 2332052186, ώρες 09:00-14:00, 18:00- 20:00).

3) Βιβλιοπωλείο “Bookstagram” (οδός Δημ. Βλάχου 19, τηλ.: 2332029553, ωράριo καταστημάτων)

4) Cafe Σπιτικό (οδός Σολωμού 7, τηλ. 2332022602, ωράριο 07:30-20:30)

5 ) Βέροια, “Tzepos Daily Bakery” (Μητροπόλεως 67, τηλ.: 2331306706, ωράριo καταστημάτων)

Πηγή