ΔΤ: Με επιτυχία συνεχίστηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024. 

Η αρχή έγινε με την αιμοδοσία που οργάνωσε ο Όμιλος με τη βοήθεια και την υποστήριξη του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας. Για μια ακόμη φορά η ανταπόκριση των μελών του ΠΟΞ και των φίλων του χωριού ήταν συγκινητική και ενίσχυσε και φέτος με αρκετές μονάδες αίματος το έργο του τμήματος αιμοδοσίας, στέλνοντας και ένα μήνυμα για την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη συμβολή του σε ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό σταθερών αιμοδοτών που τόσο χρειάζεται η κοινωνία μας. 

Η συνέχεια δόθηκε στο ηρώο του Ξηρολιβάδου όπου με κατάνυξη τελέστηκε από τον ιερέα του χωριού πατέρα Ιωάννη Κιουλέ το ετήσιο τρισάγιο εις μνήμη των Ξηρολιβαδιωτών που έπεσαν στο πεδίο της μάχης υπέρ πίστεως και πατρίδος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους παρευρισκόμενους μικρούς και μεγάλους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

Η ημέρα έκλεισε  με τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΠΟΞ κατά την οποία τα μέλη του Ομίλου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από το Δ.Σ. για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το Ξηρολίβαδο, για τις επαφές, τις εισηγήσεις και τα υπομνήματα που κατατέθηκαν στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να λυθούν τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους.         

Οι δράσεις του Ομίλου συνεχίζονται την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 στις 20:30 το βράδυ με τη διοργάνωση συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του κτιρίου του ΠΟΞ με όλα τα μέλη και τους φίλους του χωριού να είναι καλεσμένοι.  

Το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ.

Πηγή