Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη 

💣 Η εποχή που τον Αύγουστο δεν είχαμε ειδήσεις, πέρασε προ πολλού, κυρία μου! 

📌 Το αντίθετο μάλιστα, έχουμε συνηθίσει τον Αύγουστο να έχουμε πλούσια… ειδησεογραφία, έστω κι αν τα «βαριά» ονόματα των τηλεπαρουσιαστών είναι σε διακοπές.

📌Δυστυχώς, οι ειδήσεις (ω! τι έκπληξη…) δεν είναι συνήθως καλές. Καλά που έχουμε σε εξέλιξη τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ακούμε καμιά ευχάριστη είδηση με τις διακρίσεις των μελών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. 

💣 Στο πλαίσιο των… Αυγουστιάτικων ειδήσεων, λοιπόν, παρακολουθούμε (με αγωνία θα έλεγα) τα όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή. 

📌 Αν τα συνδυάσεις δε με εκτιμήσεις αναλυτών που εδώ και μήνες μιλούν για επαπειλούμενη σύρραξη Λιβάνου – Ιράν κατά του Ισραήλ και των συμμάχων του, μάλλον τα πράγματα είναι παραπάνω από επικίνδυνα.  

📌 Μέσα στην… χαλαρότητα των ημερών, πέρασε άλλωστε και το σκηνικό με την ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και την ίδιας της κυριαρχίας μας ανοιχτά της Κάσου (αμφιβάλλω αν το έχουν μάθει ακόμα και ως περιστατικό οι περισσότεροι). 

📌 Εύχομαι και ελπίζω, τουλάχιστον, στο «σύνηθες» πλέον (δυστυχώς) μέτωπο των πυρκαγιών να σταθούμε με πιο σθεναρή και αποτελεσματική στάση και να μην δούμε τις εικόνες καταστροφής που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. 

💣 Την πρώτη μέρα του Αυγούστου «έσκασε» και μία είδηση που μας αφορά άμεσα εδώ στην Κ. Μακεδονία, πέρα από το γενικότερο ενδιαφέρον ως Έλληνες Πολίτες. 

📌 Ο επί 10 και πλέον χρόνια Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας την… κάνει για Ευρώπη, αφού προτάθηκε ως ο Έλληνας Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

📌 Θέση ιδιαίτερα σημαντική και σίγουρα ανοίγει τους… ορίζοντες του Τζίτζι. 

📌 Η αποχώρησή του από το τιμόνι της Περιφέρειας (εντός των επόμενων μηνών, το πότε ακόμα δεν το ξέρουμε) σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα… Τόσο για την τρέχουσα περίοδο (θα πρέπει η παράταξή του να εκλέξει άλλον επικεφαλής), όσο και για το μέλλον.

📌 Διότι, κακά τα ψέματα, τα ποσοστά άνω του 60% είχαν ξεκάθαρα την υπογραφή Τζιτζικώστα. Ποιος θα μπορούσε, άραγε, να τον διαδεχτεί και να… χτυπήσει ανάλογες επιδόσεις;

💣 Πάντως, δεν… πέσαμε από τα σύννεφα. 

📌 Η «μετακόμιση» Τζιτζικώστα στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο (όπου εδρεύουν οι υπηρεσίες και οι εκτελεστικοί οργανισμοί της ΕΕ) ήταν κάτι που «ψιθυριζόταν» στα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια. 

📌 Όπως συζητούνταν, άλλωστε, ότι η παρούσα θητεία θα χωριστεί σε δύο μέρη. 

📌 Το πρώτο, στο οποίο ορίστηκαν σε θέσεις αντιπεριφερειαρχών και άλλων θέσεων ευθύνης άτομα της… παλιάς φρουράς.

📌 Το δεύτερο, στο οποίο θα υπάρξει (όπως λένε οι… ψίθυροι πάντα) ριζική ανανέωση. 

📌 Η πρώτη «φήμη» για την… μετακόμιση επιβεβαιώθηκε. Μένει να δούμε αν τα περί «ριζικής ανανέωσης» επιβεβαιωθούν ομοίως ή αν πρόκειται για… ευσεβείς πόθους χωρίς αντίκρισμα! 

📍 ΥΓ: Με… συγκίνηση είδαμε τα «συγχαρητήρια» του Χρήστου Παπαστεργίου (αντίπαλου του Τζιτζικώστα στο Περιφερειακό Συμβούλιο) προς τον Περιφερειάρχη. Βέβαια, τον συγχαίρει και χαίρεται που… φεύγει! (Να σε κάψω Γιάννη!)

📍 ΥΓ2: Εύχομαι να διαβάζετε αυτές τις γραμμές αραγμένοι κάπου στα ορεινά ή παραλιακά. Αν πάλι κάνετε… staycation, έχετε ακόμα μεγαλύτερη την συμπάθεια και συμπαράσταση μου. Που να τρέχεις τώρα σε διακοπές, με τόσους ξένους ρε αδερφέ!   

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα InVeria – Κυριακή 4 Αυγούστου 2024, φύλλο 114)  

Πηγή