ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας, κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο, και συζήτησαν διεξοδικά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να δομηθεί, όσο το δυνατόν πιο άμεσα, η δημόσια ψυχική υγεία στην Ημαθία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια εκείνης που είχε ο Τάσος Μπαρτζώκας με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθανάσιο Θεοχάρη. Ο Τάσος Μπαρτζώκας έθεσε και στον κ. Υφυπουργό, την προοπτική να ιδρυθεί στην Ημαθία ένα Πολυδύναμο Κέντρο για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, το οποίο θα έχει έναν πολυεπίπεδο ρόλο, αναλαμβάνοντας ακόμα και συμβουλευτική γονέων, καθοδήγηση σε πρώιμα στάδια εξαρτήσεων, και αντιμετώπιση ακόμα και περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Υφυπουργός, κ. Βαρτζόπουλος, υπήρξε ιδιαίτερα θετικός στην προοπτική αυτή, τονίζοντας ότι το Νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής, θα διευκολύνει την ίδρυση ενός τέτοιου Πολυδύναμου Κέντρου στην Ημαθία, που θα εξυπηρετεί πολλαπλούς στόχους.

Για το εν λόγω ζήτημα ο Βουλευτής έχει προγραμματίσει τις επόμενες ενέργειες και συναντήσεις, δηλώνοντας σχετικά ότι “θα συνεχίσω με επιμονή και προσήλωση να επιδιώκω την ίδρυση και στελέχωση δημόσιων δομών ψυχικής υγείας στην Ημαθία, προκειμένου να καλυφθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες των πολιτών, ενηλίκων και παιδιών, σε όλο το νομό. Καθετί καινούργιο που φέρνουμε στον Νομό έχει πολλαπλά οφέλη άμεσα και έμμεσα και συμβάλλει στην προσπάθειά μας να πάμε την Ημαθία σε ένα καλύτερο αύριο”.

Πηγή