ΔΤ από Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι και πάλι εδώ! Αυτό το καλοκαίρι, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχονται τους μικρούς φίλους τους,  προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό! Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

Με σύνθημα “Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…” και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, οι βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλούν, σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη!!

Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://registrations.libver.gr/ από Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 09:00 π.μ..

Οδηγίες για τη χρήση του συστήματος εγγραφών μπορείτε να βρείτε  στο https://www.libver.gr/registrations-web-app/

ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2024

Εργαστήρια για παιδιά

Δευτέρα 29 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί

«Όσα φέρνει ο άνεμος».

Μπορείς να δεις τον άνεμο; Μπορείς να τον νιώσεις; Πόσα μπορεί, αλήθεια, να φέρει ο άνεμος; Φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία θα δούμε τα αόρατα, θα νιώσουμε όσα δεν βλέπουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τον άνεμο για να   δημιουργήσουμε κίνηση και μουσική, σε ένα εργαστήρι που…φυσάει! Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 30 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί

«Συννεφο-ιστορίες».

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες ψηλά στον ουρανό; Μήπως έτυχε να δεις κάποιο ψάρι να κολυμπάει ή έναν κροκόδειλο να κάνει ηλιοθεραπεία; Φέτος το καλοκαίρι, εξερευνούμε τον κόσμο των σύννεφων, δημιουργούμε τους δικούς μας συννεφο-ήρωες και φτιάχνουμε συννεφένιες ιστορίες που απλώνονται σαν λευκό πέπλο πάνω από τον ουρανό της βιβλιοθήκης. Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 31 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί

«Ζουζούνια παντού!».

Καλοκαίρι χωρίς ζουζούνια γίνεται; Σε αυτό το εργαστήρι, μικροί και μεγάλοι εξερευνούμε τον απίστευτο κόσμο των εντόμων, ανακαλύπτουμε την ομορφιά του και δημιουργούμε αξέχαστες εμπειρίες, σε μια γιορτή για τη φύση. Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 3-4 ετών με συνοδεία ενός ενήλικα. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 1 Αυγούστου, 10.00-11.00 το πρωί

«Η αρμονία των πλανητών».

Τι βλέπεις όταν κοιτάς τον ουρανό; Πλανήτες, Φεγγάρια, Αστέρια!! 4,3,2,1, Πυρ!!! Εμπρός εξερευνητές των πλανητών! Το ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα ξεκινά! Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 2 Αυγούστου, 10.00-11.00 το πρωί

«Αν ήμουν δέντρο…».

Μπορείς να φανταστείς πόσο μοιάζει ένα παιδί με ένα δέντρο; Στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία  εμπνεόμαστε από τον μαγικό κόσμο των δέντρων, εξερευνούμε τη γνώση που κρύβεται στις ρίζες τους και ανακαλύπτουμε τη σύνδεσή τους με τον άνθρωπο. Τελικά, μήπως είσαι δέντρο και δεν το ξέρεις; Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 5 Αυγούστου, 10.00-11.00 το πρωί

«Η καλοσύνη των ανθρώπων».

Κάθε εποχή έχει ανθρώπους που εμπνέουν με τις πράξεις τους. Μερικοί αφήνουν το σημάδι τους ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου. Ελάτε να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να εμπνευστούμε από τη δράση τους απλώνοντας την προσφορά και την καλοσύνη παντού. Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 9-14 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 6 Αυγούστου, 10.00-11.00 το πρωί

«Το ταξίδι είναι που μετράει!».

Έχουμε τον χάρτη, έχουμε την παρέα, πάμε να οργανώσουμε ένα ταξίδι; Σε αυτό το εργαστήριο θα σχεδιάσουμε ένα ταξίδι όσο μακρινό θέλουμε, με όσους σταθμούς επιθυμούμε και θα μάθουμε τα πάντα για τη διαδρομή. Εξάλλου, το ταξίδι είναι που μετράει! Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 10-14 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 7 Αυγούστου, 10.00-11.00 το πρωί

«Το ταξίδι της επιβίωσης».

Σε αυτό το εργαστήριο θα ακολουθήσουμε τον άνθρωπο στο ταξίδι της επιβίωσης και στην  προσπάθειά του να δαμάσει τα στοιχεία της φύσης ώστε να κρατηθεί ζωντανός, επιστρατεύοντας το μυαλό του. Στη συνέχεια θα φτιάξουμε το βιβλίο με το ταξίδι της δικής μας  επιβίωσης, σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς. Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα  #ΚΕ2024gr και #forEBEr. 

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε όσα εργαστήρια επιθυμούν και αντιστοιχούν στην ηλικία τους.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες δράσεις

στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Έλλης 8, τηλ. 2331024494, www.libver.gr

Πηγή