Στη Βέροια θα δικαστεί τον προσεχή Ιανουάριο ο 35χρονος αστυνομικός, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2022 πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο, Κώστα Φραγκούλη, σε καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

Η δίκη θα διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βέροιας στις 13 Ιανουαρίου 2025, δύο και πλέον χρόνια από την υπόθεση που συντάραξε τη Θεσσαλονίκη και προκάλεσε αντιδράσεις και επεισόδια σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ο 35χρονος αστυνομικός παραπέμπεται σε δίκη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και για εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου του 2022, στην περιοχή των Διαβατών, ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης έφυγε από πρατήριο υγρών καυσίμων με το όχημα του πατέρα του έχοντας βάλει βενζίνη για 20 ευρώ, τα οποία δεν κατέβαλλε.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονταν στο πρατήριο, αντιλαμβανόμενοι το συμβάν, καταδίωξαν τον 16χρονο και ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο δύο φορές από απόσταση 10-15 μέτρων. Όπως περιγράφεται, μία από τις βολίδες διαπέρασε το τζάμι του αυτοκινήτου και έπληξε το πίσω μέρος του κεφαλιού του 16χρονου, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και τον έλεγχο του αυτοκινήτου, που έπεσε στον τοίχο παρακείμενου ξενοδοχείου.

Το ανήλικο θύμα νοσηλεύτηκε για μέρες στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και στις 13 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε ότι είναι κλινικά νεκρός.

Τις ημέρες μετά από τον πυροβολισμό, ακολούθησε σωρεία πολιτικών αντιπαραθέσεων αλλά και κινητοποιήσεων και αρκετές φορές επεισοδίων από άτομα Ρομά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την ΕΛΑΣ.

Πηγή: voria.gr

Πηγή