ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας Τάσο Μπαρτζώκα: Άμεσα ανταποκρίθηκε ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, στα ερωτήματα που του είχε θέσει από 03/07/2024 ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας. 

Συγκεκριμένα, με κοινοβουλευτική αναφορά του ο Βουλευτής είχε ενημερώσει τον κ. Υπουργό για την ανησυχία που επικρατεί μεταξύ των παραγωγών λαϊκών αγορών από την πιθανότητα θέσπισης παραβόλου στην περίπτωση εγγραφής νέου προϊόντος στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ). Μάλιστα, τότε ο Τάσος Μπαρτζώκας είχε κοινοποιήσει στον κ. Υπουργό το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης, όπου το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ανέλυε τους προβληματισμούς του σε σχέση με το ζήτημα αυτό.

Με σημερινή απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ξεκαθαρίζεται ότι “για τους παραγωγούς η εγγραφή γίνεται χωρίς την καταβολή παραβόλου”, ενώ η μεν ανανέωση εγγραφών στο ΜΕΝΟ είναι υποχρεωτική για να υπάρχει πραγματική εικόνα σε πραγματικό χρόνο για τις επιχειρήσεις εμπορίας νωπών οπωροκηπευτικών, ωστόσο όπως γίνεται σαφές “οι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής τέλους ανανέωσης”.

Για άλλη μία φορά, ο Τάσος Μπαρτζώκας αποδεικνύει πως στηρίζει τα αιτήματα και ανταποκρίνεται στις ανησυχίες του αγροτικού κόσμου, δίνοντας φωνή και διέξοδο στις δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών.

Πηγή