Το πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, από τις 23 έως τις 30 Ιουλίου 2024:

 

Την Τρίτη 23 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

 

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου το πρωί θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας επί τη εορτή του Αγίου Αθηναγόρου του ομολογητού, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας.

 

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. θα υποδεχτεί την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας και θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πλατάνου.

 

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος» με θέμα: «Ποιά εἶναι τά ἔργα τῆς πίστεως;». Η ομιλία θα μεταδοθεί μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

 

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μελίκης.

 

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

 

Το Σάββατο 27 Ιουλίου το πρωί θα προεξάρχει στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει την εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, π. Παντελεήμονος Παπαεμμανουήλ.

 

Το Σάββατο 27 Ιουλίου από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. θα δεχθεί ευχές για την ονομαστική του εορτή στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

 

Την Κυριακή 28 Ιουλίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην τοπική κοινότητα της Αγίας Τριάδος της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης.

 

Την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Πηγή