ΔΤ από Δ. Βέροιας: Δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υπαίθριους και κλειστούς δημόσιους χώρους αποκτά τους επόμενους μήνες ο Δήμος Βέροιας, στο πλαίσιο του έργου «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο», του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο τελικός έλεγχος των σημείων της πόλης της Βέροιας και των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο internet στα εξής σημεία της πόλης: 

Περιοχή Εργατικών Κατοικιών (πάρκο Κλεισθένους – παιδική χαρά)

Πλατεία Ωρολογίου

Πάρκο Ελιάς 

Περιοχή Βίλα Βικέλα (Γήπεδο “Άλκης Καμπανός”)

Φιλίππειο Γυμναστήριο

Μπάσκετ Ελιά

Πάρκο Αγίων Αναργύρων

καθώς και στις Κοινότητες: 

Πατρίδα, Διαβατός, Άγιος Γεώργιος, Μακροχώρι, σε ένα (1) σημείο

Βεργίνα και Σέλι, σε δύο (2) σημεία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η επιλογή και η κατανομή των σημείων για δωρεάν WiFi επιτρέπεται μόνο σε οικισμούς με μόνιμο πληθυσμό άνω των 1.000 κατοίκων. Η προμήθεια και εγκατάσταση των Access Points γίνεται ύστερα από υπόδειξη των Δήμων σε χώρους συνάθροισης κοινού, σε σημεία αναμονής-μετακίνησης, εκδηλώσεων και σε σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. 

«Με την ένταξη στο πρόγραμμα WiFi4GR πετυχαίνουμε την ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη και τα χωριά μας. Στόχος είναι η δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους δημότες» σημειώνει ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

«Ο Δήμος Βέροιας συμβαδίζει με τη σύγχρονη εποχή όπου οι πολίτες απαιτούν από την ψηφιακή δημόσια διοίκηση να είναι τόσο έξυπνη όσο το κινητό τους και οι υπηρεσίες που προσφέρει να είναι προσβάσιμες και διαθέσιμες» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.

Το έργο συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027».

Πηγή