ΔΤ από Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας:

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον συνάδελφο Στεφανίδη Χαράλαμπο, ο οποίος με απόφαση της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.

Ο συνάδελφος συμμετείχε στις συλλογικές αποφάσεις για Απεργία-Αποχή της ΔΟΕ και του ΣΕΠΕ Ημαθίας και δεν έσκυψε το κεφάλι αποδεχόμενος τον ρόλο του αξιολογητή.

Να ξεκαθαρίσουμε πως η αίτηση απαλλαγής του συναδέλφου από τα καθήκοντά του, που επικαλείται ανάμεσα σε άλλα έγγραφα η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για να αιτιολογήσει την απόφασή της, είναι αποτέλεσμα του κλίματος εκβιασμών, απειλών και εκφοβισμού των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, προεξάρχοντος του Γ.Γ. κ. Κατσαρού. 

Με πιο απλά λόγια ο συνάδελφος οδηγήθηκε σε παραίτηση αρνούμενος να πάει κόντρα στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, αγωνιζόμενος μαζί με τον κλάδο ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης. 

Ο ΣΕΠΕ Ημαθίας καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για τις απειλές και τον εκφοβισμό των απεργών-συναδέλφων, οι οποίοι επαναλαμβάνουμε πως δεν έχουν διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, αφού η Απεργία-Αποχή τόσο της Ολομέλειας των Προέδρων της 1/4/2024 όσο και του ΣΕΠΕ Ημαθίας της 28/3/2024 είναι σε απόλυτη ισχύ και αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο μέσο αγώνα και διεκδίκησης.

Ας γνωρίζουν κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ πως με τέτοιες πρακτικές όχι μόνο δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η λεγόμενη αξιολόγηση είναι για το καλό μας αλλά αντίθετα φουντώνουν την οργή των συναδέλφων και θα μας βρουν απέναντι.

Το δικαίωμα μας στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας και δε θα το παραδώσουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

Πηγή