ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας Τάσο Μπαρτζώκας: O Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κ. Αθανάσιο Θεοχάρη, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα επιπλέον μέτρα που μπορούν να ληφθούν σε ολόκληρη τη Ημαθία για τη πρόληψη κατά των εξαρτήσεων κάθε είδους.

Όπως επισήμανε ο Τάσος Μπαρτζώκας, οι εξαρτήσεις και οι ψυχολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις που συχνά συνδέονται με αυτές είναι ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Σε αυτό το πλαίσιο εξέτασαν τη δυνατότητα να ιδρυθεί ένα Πολυδύναμο Κέντρο για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, σε μια προσπάθεια έγκαιρης παρέμβασης σε αρχικά στάδια του προβλήματος. Το συγκεκριμένο Κέντρο θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης, με στοχευμένη βοήθεια και συμβουλές σε πολλαπλά επίπεδα, όπως η γονεϊκή στήριξη και συμβουλευτική, καθώς και πρώιμη παρέμβαση σε θέματα εξαρτήσεων από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, το διαδίκτυο, τον τζόγο, αλλά και να ασχολείται με περιστατικά bullying και ενδοοικογενειακής βίας.

 Με αυτό τον τρόπο, οι κάτοικοι της Ημαθίας, γονείς, παιδιά, έφηβοι και ενήλικοι, θα μπορούν να απευθύνονται σε ένα Κέντρο στελεχωμένο με εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα -αποτελούμενη από ιατρούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς.

 Ο Τάσος Μπαρτζώκας ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, του οποίου είναι καθοριστική η συμβολή και το έργο στη διαρκή μάχη κατά των εξαρτήσεων τα τελευταία 4 χρόνια. Ο Βουλευτής δεσμεύθηκε να συνεργαστούν στενά προκειμένου να υλοποιήσουν δράσεις ενημερωτικές για τις εξαρτήσεις σε ολόκληρη την Ημαθία αλλά και να δρομολογήσουν την ίδρυση ενός Πολυδύναμου Κέντρου, το οποίο θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης “Πρόσβαση”, καθώς και τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υποστήριξης κατά των εξαρτήσεων.

Πηγή