ΔΤ από Δ. Νάουσας: Με την αρμόζουσα επισημότητα, για ένα έργο που θα αλλάξει την πορεία του τόπου μας, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης  για την εκτέλεση του έργου «Έρευνα και ανάδειξη του Αρχαίου Γυμνασίου της Μίεζας», το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιουλίου στις 18.30 , στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους.

Η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της περιοχής μας και η έναρξη της ανασκαφής στο Γυμνάσιο της Μίεζας, αποτελεί  προσωπικό όραμα του Δημάρχου Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκου Κουτσογιάννη’

Το Γυμνάσιο της Μίεζας έχει φιλοξενήσει τις δυο σπουδαιότερες προσωπικότητες του αρχαίου ελληνικού κόσμου, τον Αριστοτέλη και τον Μέγα Αλέξανδρο και η ανάδειξη του θα συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στην ανάπτυξη του Δήμου Νάουσας.

Την σύμβαση για την έναρξη των ανασκαφών θα υπογράψουν από το Υπουργείο Πολιτισμού η Υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη και από τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας ο Δήμαρχος κ. Νίκος Κουτσογιάννης. 

Το πρόγραμμα Υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης  για την εκτέλεση του έργου «Έρευνα και Ανάδειξη του Αρχαίου Γυμνασίου της Μίεζας», έχει ως εξής:

•  18:30 Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί

•  18:40 Χαιρετισμός της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων κας Στρατούλη Γεωργίας

•  18:45 Παρουσίαση του έργου από την Επικεφαλής της ανασκαφής Επίτιμης Εφόρου Αρχαιοτήτων Δρ. Αγγελικής Κοτταρίδη

• 19:05 Συνοπτική παρουσίαση του σχεδιασμού του Δήμου Νάουσας για τον πολιτισμό από τον Δήμαρχο Ηρωικής Πόλεως Νάουσας κ. Νικόλαο Κουτσογιάννη

• 19:15 Ομιλία της Υπουργού Πολιτισμού  κας Λίνας Μενδώνη

• 19:30 Βράβευση της Υπουργού Πολιτισμού  από τον Δήμαρχο Ηρωικής Πόλεως Νάουσας

• 19:35 Υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας, στις 20.30 με τίτλο «Η Μήδεια στην Μίεζα», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πηγή