Από το ΔΣ του συλλόγου ”Φίλοι του ποταμού Τριποτάμου Βέροιας”:

Γράφτηκε και η τελευταία σελίδα ενός ανθρώπου που δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να δημιουργεί. Οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται νεαρό, ως πρωταθλητή στον στίβο, αργότερα ως επιστήμονα γιατρό, αεικίνητο και με έντονη ενσυναίσθηση. 

Ως συνταξιούχος, σαν να μηδένισε ο χιλιομετρητης, και με εφηβική ορμή καταπιάστηκε με όσα είχε κατά νου. Γιατί πάντα είχε σχέδια για τούτο ή το άλλο. Και τα κατάφερε πέρα από κάθε προσδοκία. Ήταν για δεκαετίες συμμέτοχος σε κάθε κοινωνική ανησυχία. Χαρισματικός, γλυκύτατος, επίμονος, ευγενής. 

Εμείς οι νεότεροι υποκλινόμαστε στην αποφασιστικότητά του να αναδειχθεί το πολυτιμότερο συστατικό στοιχείο της Βέροιας, ο Τριπόταμος. Και σε αυτό μπροστάρης, στη δημιουργία του συλλόγου μας: «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ». Είτε με τα γραπτά του, είτε με την αξίνα στο χέρι, μαζί με άλλους φίλους, άφησε γερές βάσεις. Άφησε πίσω του χρηστικό έργο, που ελάχιστοι το κατάφεραν σε τέτοια ποιότητα και ποσότητα. 

Είναι σημείο αναφοράς πλέον ο Θεόδωρος Πολυχρονιάδης! Τύχη αγαθή για την πόλη μας, που ανέθρεψε τον ανιδιοτελή Θεόδωρο Πολυχρονιάδη, τον οποίο κατέβαλε μόνον η φυσική φθορά. 

Σε αποχαιρετούμε με μια υπόσχεση, φίλε Θόδωρε: Θα συνεχίσουμε αυτό που οραματίστηκες, με παρακαταθήκη τον δρόμο που άνοιξες.

Πηγή