Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη… 

💣 Τελευταίο φύλλο πριν κάνουμε στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria” μία παύση για το καλοκαίρι, κυρία μου! Οπότε κράτα την όρεξη σου για τον Αύγουστο, που θα επανέλθουμε! 

📌 Ο Ιούνιος με τις κάψες, τα μπουρίνια και όλα τα απρόβλεπτά του, μας έκανε να καταλάβουμε πως… κάτι δεν πάει καλά σε σχέση με όσα ξέραμε περί του διαχωρισμού των εποχών. 

📌 Άλλοι το λένε «κλιματική αλλαγή», άλλοι πάλι δεν την «παραδέχονται». Σε κάθε περίπτωση, χειμώνα χωρίς χιόνια και καλοκαίρια με τέτοιες συνθήκες, δεν τα έχουμε συνηθισμένα! 

📌 Το πιο σημαντικό θέμα είναι αυτό τις λειψυδρίας. Θα μου πεις, λειψυδρία στην Ημαθία, που έχει τόσα βουνά και ποτάμια; Εμ, άμα ακόμα δουλεύουμε με υδατόπυργους, λογικό και επόμενο.

📌 Καλές και άγιες οι εκκλήσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΒ για συνετή χρήση του νερού, αλλά κάποτε θα πρέπει να συζητήσουμε γιατί από τον Αλιάκμονα υδρεύεται η μισή Θεσσαλονίκη και στο Μακροχώρι πρέπει να κυνηγάμε την γριούλα που θέλει να καταβρέχει τον δρόμο για λίγη δροσιά. 

💣 Μιας που μιλάμε για Δημοτικές Επιχειρήσεις, την περασμένη Τετάρτη (26/6/2024) είχαμε διπλή συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, μία ειδική λογοδοσίας και μία τακτική. 

📌 Για ακόμη μία φορά, και στις δύο συνεδριάσεις, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας έδειξαν πως έχουν όρεξη για την άσκηση των καθηκόντων τους. Σε αντίθεση με την εικόνα που είχαμε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. 

📌 Αυτή η «ζέση» που επιδεικνύουν οι της αντιπολίτευσης είναι αναμφισβήτητα θετική. Διότι η διοίκηση Βοργιαζίδη, που διάγει ήδη την τρίτη της θητεία (10 χρόνια τώρα) δέχεται πίεση από τις ερωτήσεις και την κριτική.

📌 Με δύο λόγια, δεν… παίζει μόνος στο γήπεδο ο Βοργιαζίδης και οι συνεργάτες του, γίνονται ερωτήσεις, θίγονται θέματα, ζητούνται απαντήσεις. 

📌Αυτή η «πίεση» φαίνεται, πολλές φορές αντιδήμαρχοι ή άλλοι εντεταλμένοι της διοίκησης πιάνονται αδιάβαστοι ή να αναφέρουν πράγματα που δεν ισχύουν και η επιμονή της αντιπολίτευσης τους εκθέτει. 

📌 Και επειδή είδαμε πολλούς… χαλαρούς που κατέχουν θέσεις ευθύνης, ο Δήμαρχος μπροστά στα συνεχόμενα «φάουλ» που προκύπτουν, θα δει με άλλο μάτι την περίοδο των… μεταγραφών. 

📌 Άλλωστε, όταν παίζεις… πρεσαριστό παιχνίδι, είναι λογικό να ακούγεται πολλές  φορές η… σφυρίχτρα, για φάουλ, οφσάιντ ή για… μπάλα στις κερκίδες. 

💣 Κλείνω με μερικές σημειώσεις – συστάσεις, επειδή μάλλον κάποια πράγματα έχουν… παρεξηγηθεί. 

📌 Παρατηρείται τελευταία ότι συχνά γίνεται επίκληση σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους στον δημόσιο λόγο, κυρίως στην προσπάθεια να βρεθεί άλλοθι ή συμπαράσταση σε ένα επιχείρημα. 

📌 Καλό είναι αυτό, αλλά τα ΜΜΕ να τα επικαλούνται ή να τα λαμβάνουν υπόψη και όταν ασκούν κριτική, όχι μόνο αν δεν ασκούν κριτική ή κάνουν θετικές κρίσεις για κάτι. 

📌 Η αλα καρτ επίκληση είναι εκ του πονηρού. Διότι αυτός που θα πει «να, τα ΜΜΕ δεν είπαν κάτι αρνητικό», είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν αυτά ασκήσουν κριτική θα είναι «κακοπροαίρετα» και… υποκινούμενα. 

📌 Οπότε, ας αφήσουν ορισμένοι τις γαλιφιές προς τα ΜΜΕ, ειδικά αν έχουν «χεσμένη τη φωλιά τους» και δεν έχουν αποδείξει ότι έχουν δημοκρατική ανοχή στην κριτική. 

📌 Άλλωστε, τα ΜΜΕ δεν έχουν ανάγκη από κανέναν «περαστικό» να λέει καλά λόγια. Αν όμως θα ήθελε ο Χ περαστικός, θα είχε πολύ πιο ουσιαστικούς τρόπους να αποδείξει την εκτίμηση και τον σεβασμό στην πράξη.    

📍ΥΓ: Ο Ιούλιος θα είναι… καυτός. Από καιρικής άποψης ίσως, αλλά από πολιτιστικής άποψης σίγουρα! Με κορωνίδα τις εκδηλώσεις στο γήπεδο της Πατρίδας, που ξεκινούν στις 23/7 με Ζωιδάκη και τελειώνουν στις 26/7 με… Λαίδη Άντζελα! 

📍 ΥΓ2: Καλό καλοκαίρι, με ευχές για όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες στιγμές, εντός και εκτός των… τειχών! Πρώτα ο Θεός, τα λέμε ξανά στις 4 Αυγούστου 2024! 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα InVeria – Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, φύλλο 113)  

Πηγή