Με τον Διορθόδοξο υπαίθριο πολυαρχιερατικό εσπερινό στο Βήμα του Απ. Παύλου στη Βέροια ολοκληρώθηκαν τα 30α Παύλεια που διοργάνωσε η Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, προς τιμήν του ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας, Απόστολο Παύλο. 

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ως ο τελευταίος της Αποστολικής Διαδοχής του Αποστόλου Παύλου και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των 11 Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών που συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Βεροίας κύρηξε τον θείο λόγο και ευχαρίστησε τους παριστάμενους Μητροπολίτες, την επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου των Παυλείων και όσους συνέδραμαν στις υπόλοιπες εκδηλώσεις, τις τοπικές αρχές για τη συνεργασία και τους πιστούς για την συμμετοχή. 

Τον Μητροπολίτη Βεροίας αντιφώνησε ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φιέρι κ. Νικόλαος (Εκκλησία της Αλβανίας), ο οποίος συνεχάρη τον Μητροπολίτη και τους συνεργάτες του για τη διοργάνωση, τόνισε ότι πολλοί θα ήθελαν να βρίσκονται στον ιερό εκείνο τόπο και σημείωσε ότι στο Βήμα του Απ. Παύλου αποτυπώνεται η ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Μεταξύ των παρόντων ήταν οι βουλευτές Ημαθίας Απ. Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Βασίλης Κοτίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Έλενα Σώκου, οι διοικήσεις των στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών, αιρετοί στην Αυτοδιοίκηση, καθηγητές πανεπιστημίου που συμμετείχαν στο Συνέδριο κ.α. 

Δείτε βίντεο από τον Εσπερινό (το live στο facebook εδώ):

Πηγή