Ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου και ολοκληρώνονται το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024 οι λατρευτικές εκδηλώσεις των 30ων Παυλείων στη Μητρόπολη Βεροίας. Ναούσης και Καμπανίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής (28/6) τελέστηκε Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, όπου χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Αρσένιος (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. 

Το πρωί του Σαββάτου (29/6) τέλεστηκε Όρθρος, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός (Πατριαρχείο Ιεροσυλύμων) και Πολυαρχιετατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος (Οικουμενικό Πατριαρχείο). Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τους μακαριστούς Μητροπολίτες Βεροίας κυρό Παύλο (Γιαννικόπουλο) και Δράμας κυρό Παύλο (Αποστολίδη). Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι Αρχιερείς και οι λοιποί προσκεκλημένοι μετέβησαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βεροίας, όπου ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων προσέφερε ενθύμια και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για τη συμμετοχή τους.

Κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, του Όρθρου και του Αρχερατικού Συλλείτουργου,  τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αποστόλου Παύλου που φυλάσσεται στη Μητρόπολη Βεροίας.

Στις φετινές εκδηλώσεις των Παυλείων, με οικοδεσπότη τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, συμμετέχουν ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο Επίσκοπος Ιππώνος κ. Στέφανος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Επίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Αρσένιος (Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), ο Επίσκοπος Λίπλγιαν κ. Δοσίθεος (Πατριαρχείο Σερβίας), ο Επίσκοπος Ουγγαρίας κ. Σιλουανός (Πατριαρχείο Ρουμανίας), ο Μητροπολίτης Ζουγκδίδι και Τσαΐσι κ. Γεράσιμος (Πατριαρχείο Γεωργίας), ο Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος (Εκκλησία της Κύπρου), ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος (Εκκλησία της Ελλάδος), ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φιέρι κ. Νικόλαος (Εκκλησία της Αλβανίας)  και ο Αρχιμ. Αθανάσιος Σουλτάνωφ (Πατριαρχείο Βουλγαρίας).

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτή της τοπικής εκκλησίας της Βέροιας, ολοκληρώνονται το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024, στις 19.30, με τον διορθόδοξο υπαίθριο Εσπερινό στο Βήμα του Απ. Παύλου, στη Βέροια. 

Πηγή