Συνέντευξη Τύπου δόθηκε από τον Π.Σ. Πατρίδας “Ευστάθιος Χωραφάς” ενόψει των τετραήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων 23 έως 26 Ιουλίου 2024 το μεσημέρι της Τρίτης 25/6 παρουσία του προέδρου του συλλόγου Αντώνη Καγκελίδη, του αντιπροέδρου του συλλόγου και προέδρου κοινότητας Πατρίδας Γιάννη Σιδηρόπουλου, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Ιάκωβο Ορφανίδη, Χρυσή Χωραφαΐδου και Σοφία Χαραλαμπίδου.

Ο κ. Καγκελίδης αναφέρθηκε στους λόγους μείωσης των ημερών των εκδηλώσεων, έχοντας κοινό παρονομαστή οικονομικούς λόγους, καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων από την πολιτεία, τις οικονομικές δυσκολίες του κόσμου αλλά και τις αυξήσεις των τιμών από τους καλλιτέχνες. Ανέφερε επίσης πως παρατηρεί την αύξηση των εκδηλώσεων από πολιτιστικούς συλλόγους και πως αυτό είναι θετικό.

Έχοντας το “βάρος” των επιτυχημένων εκδηλώσεων ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Πατρίδας, έκανε λόγο ο πρόεδρος πως επιθυμεί πάντοτε οι εκδηλώσεις να είναι προσβάσιμες από το ευρύ κοινό. Η επιτυχία αρχικά έγκειται στις ομόφωνες αποφάσεις όλου του συμβουλίου του συλλόγου. Έπειτα στους εθελοντές και τους κατοίκους του χωριού για την αμέριστη βοήθεια τους. Φυσικά η συμβολή των τοπικών μέσων είναι σημαντική για την ανάδειξη και προβολή των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην μνήμη των πεσόντων πριν 50 χρόνια κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. 

Τιμή εισόδου για τις ημέρες 23,24,25/07: 5€

Τιμή εισόδου για την ημέρα 26/07 (Άντζελα Δημητρίου): 12 €

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται, όπως κάθε χρόνο επί τη ευκαιρία του εορτασμού της πολιούχου Αγ. Παρασκευής. Στον Ιερό Ναο Αγ.Παρασκευής Πατρίδας θα βρίσκονται για προσκύνημα από το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουλίου, μέχρι την 10μ.μ. της Δευτέρας 29 Ιουλίου τα λείψανα των αγίων ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΙΡΗΝΗΣ.

Στο πρώτο 10ημερο του Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσουμε επί τη ευκαιρία των εγκαινίων του νέου κτιρίου των “παιδιών της άνοιξης ” μεγάλη καλλιτεχνική βραδιά. Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την αποπεράτωση της δομής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

23/07 :  Ώρα 9 μ.μ. Κρητικοποντιακή βραδιά με τους Νίκο Ζωιδάκη (με το επιτελείο του) Στάθη Παυλίδη στο τραγούδι, Ρ.Αλεξανδρίδη στην λύρα και Μιχάλη Σιώπη στο κλαρίνο. 

24/07:  Ώρα 9 μ.μ. Ποντιακή βραδιά με τους Σταύρο Σαββίδη, Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, Παύλο Καγκελίδη στο τραγούδι και Δ.Ακριτίδη, Φ.Χαραλαμπίδη, Γ.Κων/νιδη στην λύρα .

25/07: Ώρα 9 μ.μ. Ποντιακή βραδιά με τους Γαβρίλο Σιδηρόπουλο, Λευτέρη Παπαδόπουλο  στο τραγούδι, Χ.Αθανασιάδη, Γ.Χωραφαΐδη στην λύρα και Γ.Ιακωβίδη στο κλαρίνο. 

26/07 : Ώρα 9 μ.μ. Λαϊκή βραδιά με την Άντζελα Δημητρίου (με το επιτελείο της) σε ολονύκτιο πρόγραμμα. 

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς. 

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ρεπορτάζ: Ευγένιος Βαρακλής

Πηγή