Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη… 

💣  Είμαστε όμως κι εμείς κυρία μου αχάριστος λαός! Άκου εκεί να βρεθεί κάποιος να κερδίσει τον Κυριάκο – Μωυσή Μητσοτάκη…

📌 Όχι, δεν ήταν ούτε ο Στέφανος – Μαϊάμης Κασσελάκης, ούτε ο Νίκος – Τσικουδιάς Ανδρουλάκης, ούτε βέβαια και Κυριάκος – Κηραλοιφής Βελόπουλος. Αλλά η αποχή…

📌 Το πήρανε λέει το μήνυμα όλοι… Ανάθεμα κι αν κατάλαβαν τι τους είπε ο λαός, θα πω εγώ! 

📌 Ο πρώτος απέσπασε ψήφο από το 10% του πληθυσμού της χώρας και οι υπόλοιποι δύο τα μισά… 

📌 Αλλά αφού ψήφισαν 4 εκατομμύρια Έλληνες, λογικό είναι να μην βλέπουμε τα πραγματικά ποσοστά που έχουν στην Ελληνική Κοινωνία. 

📌 Φταίνε αυτοί, τελικά, ή εμείς; 

💣  Μεταξύ μας, όλα πήγαν με… λογική. Οι ψηφοφόροι μπορεί να «έριξαν» τα ποσοστά του Μητσοτάκη, αλλά δεν ανέβασαν τα ποσοστά των – υποτίθεται μεγαλύτερων – αντιπάλων του. 

📌 Αν από την αντιπολίτευση δεν μπορείς να πείσεις να πάρεις κανένα παραπάνω ψηφαλάκι σε εκλογές που δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κυβερνητική κατάσταση, σκέψου πως θα τα πας όταν έρθει η ώρα των βουλευτικών. 

📌 Το ότι άρχισαν τα… όργανα στο ΠΑΣΟΚ δεν το ακούω παράλογο, αλλά τα… νταούλια θα έπρεπε να τα ακούν όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της κεντροαριστεράς. 

📌 Καταρχάς, πρέπει να αποφασίσουν αν με τον όρο «κεντροαριστερά» εννοούν αυτό που πάντα εννοούσαμε ή ότι εννοούν «σουβλάκι απ’ όλα και σως για να γλιστράει καλύτερα, δεν παχαίνει, ομορφαίνει» 

📌 Αν είσαι όπου φυσάει ο άνεμος, μην απορείς… «Με τον ήλιο τα μπάζω, με τον ήλιο το βγάζω, τι είχαν τα έρμα και ψοφούσαν;»

💣  Στα… δικά μας, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας την περασμένη Τετάρτη (12/6). 

📌 Μην τους ματιάξω, αλλά μπορώ να πω ότι με ικανοποίηση βλέπω σχεδόν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης να είναι ενεργοί. 

📌 Εξαίρεση ο – συμπαθέστατος κατά τ’ άλλα – Μιχάλης Σουμελίδης, που εμφανίζεται που και που στα Συμβούλια, καταγράφεται ως παρών και φεύγει. Όπως έκανε άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτό προφανώς δεν είναι πρόβλημα ούτε για τους ψηφοφόρους, ούτε για τους επικεφαλής που τον εντάσσουν στο συνδυασμό του. 

📌 Αυτό είναι μια πολύ καλή βάση. Ας ελπίσουμε και οι παρεμβάσεις να παραμείνουν σε καλό επίπεδο! 

📍 ΥΓ: Καλή η αντιπολίτευση, αλλά ας μην χαθεί η λογική. Να λέμε όσα πραγματικά πιστεύουμε και να μην λέμε πράγματα μόνο και μόνο για φανεί ότι κάνουμε αντιπολίτευση…

📍 ΥΓ2: Ακούω γκρίνιες για πολύ… χαλαρότητα σε ορισμένους αντιδημάρχους στον Δ. Βέροιας. Το 58% μπορεί να… ζαλίζει, αλλά κοιτάξτε τι έπαθε ο Μητσοτάκης. Σφίξτε ζωνάρια, γιατί μετά από τόσα χρόνια διοίκησης δεν αρκεί το «θα». Κάτι παραπάνω περιμένουμε.  

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα InVeria – Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, φύλλο 111) 

Πηγή