Δελτία Τύπου από ΕΜΕ Ημαθίας: 

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 διεξήχθη ο 8ος Ημαθιώτικος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές  Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 131 μαθητές, οι οποίοι είχαν προηγούμενα διακριθεί στον 18ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας στις 4 Απριλίου 2024. 

Ο Ημαθιώτικος Μαθηματικός Διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε. και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Ευχαριστούμε τον διευθυντή του σχολείου κ. Πυρινό Δημήτρη για την φιλοξενία, την επιτροπή διαγωνισμού του παραρτήματος, τους επιτηρητές και κυρίως τους μαθητές/μαθήτριες μαζί με τους δασκάλους τους που πραγματοποίησαν την Α΄ Φάση στα σχολεία τους.

Καλούμε όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και το όμορφο αυτό μαθηματικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησαν.  Η Μαθηματική Εταιρεία είναι δίπλα τους με τις εκδόσεις της (Μικρός Ευκλείδης για το δημοτικό σχολείο και  Ευκλείδης Α΄ για το γυμνάσιοΓια περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν τα γραφεία της ΕΜΕ Ημαθίας,  την  ιστοσελίδα του Παραρτήματος στη διεύθυνση www.emeimathias.gr,  καθώς και τη σελίδα «ΕΜΕ Ημαθίας» στο facebook.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή 

του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Η Πρόεδρος

Χαρίκλεια Σαραφοπούλου

Η Γενική Γραμματέας

Αλεξάνδρα Στυλιανίδου

***

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας βραβεύει τους μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς: «Θαλής», «Ευκλείδης», «Υπατία», «Καραθεοδωρή», «Παιχνίδι και Μαθηματικά» και στο διαγωνισμό Β’ φάσης δημοτικών «Στέλιος Μιόγλου» για το σχολικό έτος 2023-2024. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στις 7:00 μ.μ. στο Γήπεδο Μπάσκετ Εληάς σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Βέροιας.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Η Πρόεδρος

Χαρίκλεια Σαραφοπούλου

Η Γενική Γραμματέας

Αλεξάνδρα Στυλιανίδου

Οι μαθητές που θα βραβευτούν: 

Πηγή