Στιγμές από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας της Πέμπτης 4 Απριλίου 2024: 

Ο κ. Χατζησαλάτας Ανδρέας (παράταξη Κορωνά) έθεσε το ζήτημα σχετικά με τις σχολικές αυλές, όπου παραμένουν κλειστές και δεν μπορούν να εισέρχονται μικροί μαθητές για παιχνίδι. Σε απάντηση του ο κ. Τσιφλίδης Ηλίας, αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων, κατέθεσε τον προβληματισμό του στο θέμα, καθώς συχνά παρατηρούνται βανδαλισμοί από εξωσχολικά άτομα και σε περίπτωση ατυχήματος δεν μπορούν να επιρριφθούν ευθύνες στους Διευθυντές των σχολείων.

Η κα. Παπαδίνα Πετρούλα (παράταξη Κορωνά) αναφέρθηκε στο δυστύχημα της Πατρίδας, όπου επισήμανε πως παρόμοια περιστατικά έχουν παρατηρηθεί και στο χωριό του Μακροχωρίου. Τόνισε πως κρίνεται αναγκαία η άμεση λήψη μέτρων πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, χρησιμοποιόντας σαμαράκια και τους αντίστοιχους φωτεινούς σηματοδότες, καθώς όπως και στο γήπεδο της Πατρίδας δεν αρκεί μόνο η διάβαση για τους πεζούς. Ακόμη, αναφέρθηκε στη μονόπλευρο φωτισμό του δρόμου στο τέλος του χωριού της Πατρίδας, με φορά από τη Βέροια προς τη Νάουσα. Καταληκτικά η κα. Παπαδίνα συμπλήρωσε πως η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την Π.Κ.Μ. και τον Αντιπεριφερειάρχη, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου.

Ο κ. Νίκος Λουκίδης (παράταξη Παλουκίδη) πρότεινε την κατασκευή επιγραφής I LOVE VERIA, όπου μπορεί να τοποθετηθεί στην πλατεία Ελιάς και όπως ανέφερε θα προσφέρει στην πόλη μεγάλη διαφήμιση. Ακόμη, πρότεινε να προστεθεί ένα QR Code, προκειμένου να προτείνεται στον επισκέπτη, αξιοθέατα για να επισκεφθεί, μέρη για να φάει κλπ. Σε απάντηση του αντιδημάρχου τουρισμού, κ. Ασλανίδη Λάζαρου, επισήμανε πως μπορεί να τοποθετηθεί η επιγραφή I LOVE VERIA, όμως σε κάποιο σημείο εκτός της πλατείας Ελιάς, λέγοντας πως υπάρχουν κι άλλα μέρη που χρειάζονται ανάπλαση. Όσο για το QR CODE, ο κ. Ασλανίδης υπενθύμισε στον κ. Λουκίδη πως υπάρχει η εφαρμογή του Discover Veria όπου περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον επισκέπτη σχετικά με την περιοχή μας. Ο κύριος Ασλανίδης πρότεινε να προβεί σε παρουσίαση της εφαρμογής στους συμβούλους που ενδιαφέρονται να μάθουν τι περιέχει και πιθανότατα να μην γνωρίζουν.

Η παιδική χαρά Αγ. Αναργύρων είναι έτοιμη απλά περιμένει την πιστοποίηση, προκειμένου να είναι νόμιμη. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως και οι πολίτες που διαμαρτύρονται, πρέπει να δείξουν κατανόηση για να υπάρξει η πιστοποίηση της παιδικής χαράς. Επίσης τόνισε πως τα άτομα τα οποία παρακάμπτουν τα κάγκελα και εισέρχονται στην παιδική χαρά, διαπράττουν παράβαση.

Ευγένιος Βαρακλής

Πηγή