Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2024 σε εργοτάξιο κατασκευής αιολικού πάρκου στα όρια Κοζάνης – Ημαθίας.

Σύμφωνα με το kozan.gr, λίγο πριν τις 10 το πρωί της Πέμπτης, 40χρονος εργαζόμενος σε εταιρία υπεργολάβου, εκτελούσε εργασίες σε έργο κατασκευής χαλικόδρομου για το αιολικό πάρκο που κατασκευάζεται στην περιοχή του Βερμίου, από την εταιρία ΑΙΟΛΙΚΗ ΒΕΡΜΙΟΥ Α.Ε. και εγκλωβίστηκε εντός του μηχανήματος “σπαστήρα”, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, η οποία απεγκλώβισε τον άτυχο άνδρα, δυστυχώς ήδη νεκρό.

Η ανακοίνωση της ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΒΕΡΜΙΟΥ Α.Ε.:

Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από τον τραγικό χαμό εργαζόμενου εταιρείας υπεργολάβου σε περιστατικό που έλαβε χώρα στο εργοτάξιο κατασκευής του Αιολικού Πάρκου Βερμίου. Στην Αιολική Βερμίου, η ασφάλεια είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Τηρούμε αυστηρά και ολοκληρωμένα πρωτόκολλα ασφαλείας σε όλες τις δραστηριότητές μας. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις τοπικές Αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Πηγή