Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

💣 Έσκασε πριν λίγο καιρό η «βόμβα» για τις εκλογές στον Δήμο Αλεξάνδρειας, πρόσφατα η νέα «βόμβα» για την αργία του Δημάρχου Νάουσας και περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα μας βγει!

📌 Και ναι, όπως ανέφερα στο προηγούμενο ΥΓ, το… έργο των ανατροπών και περιπετειών δεν τελείωσε ακόμη στην Ημαθία, αφού έχουμε σε αναμονή την απόφαση επί ένστασης για τις βουλευτικές εκλογές!

📌 Όπως μαθαίνω, η έδρα της Ελληνικής Λύσης «έκατσε» στην Ημαθία για μερικές μόνο ψήφους. Άρα, αν δικαιωθεί η ένταση, μη υπολογιζόμενα κάποια ψηφοδέλτια εδώ ή υπολογιζόμενα παραπάνω στην Πέλλα, θα έχουμε καραμπόλα κατανομής…

📌 Στην Ημαθία θα υπάρξει το 4-0, ενώ θα επηρεαστούν και άλλοι νομοί, αφού θα αρχίσει η κατανομή από την αρχή για να διατεθεί η έδρα της Ελληνικής Λύσης. 

📌 Κοντολογίς, εδώ στην Ημαθία σε λίγες μέρες θα ξέρουμε αν θα παραμείνει βουλευτής ο Βασίλης Κοτίδης ή αν η Στέλλα Αραμπατζή από τη ΝΔ, θα καταλάβει την έδρα!

💣 Στην Ημαθία, βέβαια, δεν είμαστε… άμαθοι από αλλαγή βουλευτικής έδρας. Μόλις στην προηγούμενη θητεία είχαμε ζήσει την εναλλαγή μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (Καρασαρλίδου από Τόλκα.) 

📌 Ούτως ή άλλως, ο ΣΥΡΙΖΑ έδρα στην Ημαθία δεν έβγαλε, αν και ήταν 2ο κόμμα, αφού την πήρε το 5ο κόμμα, λόγω του συστήματος κατανομής των εδρών. 

📌 Στην δεδομένη περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απαραιτήτως κακό… Αν συνεχιστεί η πτώση, ίσως καταταγεί σε θέση που… βγάζει βουλευτή στην Ημαθία!

📌 Για να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο το λέω!  

💣 Κλείνω με κάτι που ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Γιώργος Μιχαηλίδης περί μη ανοχής του σε αδικαιολόγητες απουσίες δημοτικών συμβούλων… 

📌Πρόεδρε, ελπίζουμε να δέχεσαι ως δικαιολογημένη απουσία την συνεχή αναφορά ότι ο τάδε δημοτικός σύμβουλος απουσιάζει για επαγγελματικούς λόγους ή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων… 

📌 Το κάκιστο φαινόμενο το παρατηρήσαμε στην προηγούμενη περίοδο και όσοι δεν τους έστειλαν για καθαίρεση αυτούς που απουσίαζαν πάνω από 3 συνεχόμενες φορές αδικαιολόγητα, διέπραξαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. 

📌Πέρα από το τυπικό, λοιπόν, να κοιτάξουμε και την ουσία. Και να βγαίνουν δημόσια στο τέλος κάθε χρόνου πόσοι, πόσες φορές και γιατί απουσίαζαν. 

📍 ΥΓ: Για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είδαμε και κινήσεις… σεβασμού και αγάπης προς αυτές από ανθρώπους που αποδεδειγμένα δεν τις σέβονται. Όλα στον βωμό του «like»… 

📍 ΥΓ2: Στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας έχουμε 2 γυναίκες, την Πολυξένη Ντάγκα και την Πετρούλα Παπαδίνα, ενώ στην Περιφέρεια από την Ημαθία την Συρμούλα Τζήμα. Στη Νάουσα 7 γυναίκες δημοτικοί σύμβουλοι, εκ των οποίων οι 4 αντιδήμαρχοι. Για την Αλεξάνδρεια, που έχει και γυναίκα υποψήφια δήμαρχο, θα δούμε τον άλλο μήνα! 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria” – Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, φύλλο 97)

Πηγή