Κατά το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου 2024 η Βέροια εόρτασε τον πολιούχο και προστάτη της, Άγιο Αντώνιο τον Νέο, με λαμπρές ακολουθίες στο Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του, στο κέντρο της πόλης. 

Ανήμερα της εορτής το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος. Στο τέλος παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των πιστών, ψάλθηκαν τα εγκώμια του Αγίου Αντωνίου και ακολούθησε λιτανεία του Λειψάνου του Αγίου και της  Εικόνος της Παναγίας Δοβρά, που από την προηγούμενη μεταφέρθηκε στο Ναό, σε κεντρικούς δρόμους της Βέροιας. 

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και φέτος στην λιτανεία, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Ημαθίας (Ελληνική Λύση) Βασίλης Κοτίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Σαράντης Τηλιγαδάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας ταξίαρχος Γεώργιος Αδαμίδης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας Πύραρχος Αλέξανδρος Κουβακάς, η περιφερειακή σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα – Τόπη, αντιδήμαρχοι και άλλοι περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων. 

Φωτο: Gerbekes – Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Βεροίας

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή