Την κεντρική του ομιλία στο κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ, στη Βέροια, πραγματοποίησε ο υπ. Βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ), Τάσος Μπαρτζώκας, μπροστά σε εκατοντάδες συμπολιτών του, κάθε ηλικίας, που γέμισαν ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσα.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας μίλησε για όλα. Για την επιλογή του να κατέλθει ως υποψήφιος σε μία δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και τη ΝΔ, για το όραμα και τα σχέδιά του για την Ημαθία, για όσα επιτεύχθηκαν, αλλά και όσα έγιναν λάθος την προηγούμενη περίοδο.

Μεταξύ των παρόντων στην ομιλία ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και Ευρωβουλευτής Δημήτριος Βλαχόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας Σάββας Ακριτίδης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρώην Δήμαρχοι και άλλοι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, κ.α.

Μεταξύ άλλων ο 35χρονος υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ), στην ομιλία του ανέφερε “Πέρα και πάνω από όλα όμως σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Εμπιστοσύνη σε έναν νέο άνθρωπο, εμπιστοσύνη σε ένα δικό σας παιδί. Που επέλεξε να παλέψει για τον τόπο του. Που επέλεξε να παλέψει για τις ιδέες του. Θέλω να ακούσετε τις ιδέες μου, τα πιστεύω μου, τις αρχές μου για τον άνθρωπο, την κοινωνία, την πολιτική. Θέλω να γνωρίζετε την αγάπη μου,  τις ανησυχίες, τα όνειρά μου για αυτόν τον τόπο, για την αγαπημένη μου Ημαθία. Να κάνουμε μία νέα αρχή. Να μιλήσουμε για το αύριο, να πάρει επιτέλους ο Νομός μας αυτά που αξίζει. Για να γίνουν όλα όμως αυτά, πρέπει να αποφασίσουμε, όλοι όσοι διεκδικούμε την ψήφο σας, ότι πρώτα είμαστε εκπρόσωποι του Νομού μας και μετά εκπρόσωποι του κόμματός μας.

Σέβομαι τις αρχές και τις ιδέες της παράταξης, σέβομαι τις επιλογές του κόμματος, αλλά υπεράνω όλων ο τόπος μας και οι ανάγκες του. Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, να διχαζόμαστε, να ξεχνάμε τα κοινά προβλήματα, τις κοινές αγωνίες, το κοινό συμφέρον μας. Για αυτό και απευθύνομαι σε όλους εσάς. Γιατί όλοι  έχουμε κοινό συμφέρον.

Εμένα δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, εμένα με ενδιαφέρει το εθνικό κόστος. Εμένα με πληγώνουν τα  ελλείμματα, η φτώχεια, ο διασυρμός της χώρας μας στο εξωτερικό, η απαξίωση της πολιτικής.

Τώρα που υπάρχουν πλεονάσματα, που σταμάτησαν οι υπερβολικές σπατάλες, που κάπως νοικοκυρέψαμε το κράτος μπορούμε:

–      Να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τα δεκάδες δις ευρώ από το ΕΣΠΑ και την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Γνωρίζουμε, άλλωστε, πολύ καλά όλοι ότι  τα χρήματα για την στήριξη του αγροτικού  τομέα προέρχονται κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και άρα πρέπει να υπάρχει στενή και άρρηκτη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να έρθει η ανάπτυξη.

–      Μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

–      Να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ και να αποδώσουμε τα έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που γνωρίζει καλύτερα από όλους τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

–      Να επεκτείνουμε την απαλλαγή του ΦΠΑ για επιχειρήσεις με τζίρο έως 20.000 ευρώ.

–      Να καταργήσουμε το πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία.

–      Να αποκαταστήσουμε την ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μάνα.

–      Να ενισχύσουμε τους νέους αγρότες μέχρι και 50.000 ευρώ ανά δικαιούχο.

–      Να  πάρουμε ειδικά μέτρα στήριξης της αγροτικής ασφάλισης από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες.

Οι καιροί όμως δεν θέλουν σκέψη, απαιτούν δράση. Απαιτούν κόπο, αγώνα και προσπάθεια.

Όταν γύρω μας όλα αλλάζουν, όταν η πατρίδα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όταν ο Νομός μας αδικείται και δεν αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες που έχει, δεν υπάρχει χρόνος για σκέψη. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις τύχες μας σε ξένα χέρια.  Για αυτό και είμαι σήμερα εδώ.

Για να σας δω στα μάτια, να σας σφίξω το χέρι και να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας.

Σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη, να αγωνιστώ για τον τόπο μου.

Σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να παλέψω για μία Ελλάδα ισότιμο μέλος της Ευρώπης,

Σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να παλέψω για την ανάπτυξη και την προκοπή της Ημαθίας.

Σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να αγωνιστώ για μία καλύτερη ζωή, για όλους.

Για τον  κάθε Ημαθιώτη και την κάθε Ημαθιώτισσα.

Σας καλώ την Κυριακή όλους στις κάλπες. Για την Ελλάδα, για την Ημαθία, για τα παιδιά μας.. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου”.

mparzokas omilia veria_3_sm