Πραγματοποίησε χθες 21/1 το απόγευμα στη Βέροιας την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του το “Ποτάμι”. Στην παρουσίαση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, μέλη και εθελοντές του κόμματος και σαφώς οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του.

Οι έξι υποψήφιοι παρουσίασαν τις θέσεις του προγράμματος αλλά και πιο συγκεκριμένα τις θέσεις και τις προθέσεις του ο καθένας ξεχωριστά, τονίζοντας πως ο στόχος είναι ένας “Να αλλάξουμε την χώρα χωρίς να την γκρεμίσουμε”.

Οι τοποθετήσεις τους ήταν σύντομες ωστόσο αρκετά περιεκτικές.

Ο κ.Τάσος Τόλιος τόνισε πως “Το Ποτάμι δεν φοβάται συμβιβασμούς και την συνένωση. Πιστεύουμε σε ισχυρές κυβερνήσεις, με ισχυρές πλειοψηφίες ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται από πολλούς. Δεν θα συνεργαστούμε με κυβερνήσεις που βουλιάζουν την χώρα. Δεν θα διακυνδινέψουμε την έξοδο από την ευρωζώνη. Στόχος μας είναι να υπάρχουν δουλειές για όλους, δικαιοσύνη και ισονομία και φυσικά ενίσχυση του κοινωνικού κράτους”

Η κ.Αφροδίτη Σπανίδου τόνισε πως “Η Δημόσια Διοίκηση πρέπει να αλλάξει καθώς οι υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης είναι ανεπαρκής. Από τις αλλαγές στην δημόσια διοίκηση θα ξεκινήσουμε, για να γίνει αποτελεσματικότερη και να υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία. Έχουμε επιχειρήσεις και επενδυτές που θέλουν να επιχειρήσουν. Χάνονται στο νομοθετικό πλαίσιο. Το Ποτάμι θέτει πρωταρχικό στόχο την βελτίωση ποιότητας των υπηρεσιών και την μείωση του δημοσιονομικού κόστους”

Ο κ.Θωμάς Λιόλιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως “Το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι πρόβλημα αριθμητικής, ούτε θέμα φαντασίωσης αλλά ζήτημα κοσμοαντίληψης. Αν κοιτάζω με θάρρος την πραγματικότητα, βλέπω τις δυνάμεις μου και σηκώνω τα μανίκια. Το ερώτημα που μας χωρίζει ιδεολογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι που θα βρεθούν τα λεφτά. Το εγκληματικό πρόβλημα στην πατρίδα μας είναι ο διχασμός. Σε αυτό, έχει ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ, που τον τροφοδοτεί. Εμείς θα δουλέψουμε με εργαλείο τη λογική και υλικά την πραγματικότητα”.

Ο κ.Σωτήρης Κουπίδης επεσήμανε πως “Το Ποτάμι συντάχθηκε για να αλλάξει την πολιτική ροή.Την Κυριακή πρέπει να γίνει το Ποτάμι τρίτη δύναμη για να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα. Θα δουλέψουμε για την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού Φακέλου υγείας και της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας του πολίτη. Θα επιδιώξουμε την μετατροπή των ΠΕΔΥ σε αμιγή Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια. Θα ζητήσουμε την ενίσχυση του ΟΚΑΝΑ. Τοπικά, θα ενισχύσουμε τη λειτουργία του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Ημαθίας «Δεσμός», με στόχο την προώθηση στην εργασία ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα”.

Ο κ.Γιάννης Μοσχόπουλος μίλησε για κοινωνική δικαιοσύνη τονίζοντας “Η πολυνομία είναι ένας εχθρός της ανάπτυξης. Το Ποτάμι προτείνει να υπάρξει ένα τελικό σχέδιο νόμου για να έχουν όλοι πρόσβαση. Φορολογική και τελωνειακή απλοποίηση και πάταξη της φοροδιαφυγής. Και όσον αφορά την παιδεία εμείς υποστηρίζουμε τα ευέλικτα σχολεία. Σκοπός μας είναι η καλλιέργεια ήθους και κριτικής δυνατότητας”.

Τέλος η κ.Ίλια Ιωσηφίδου αναφέρθηκε στις θέσεις του Ποταμιού αναφορικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να γίνουν οι θεσμοί πιο δίκαιοι και επεσήμανε πως “Το εκλογικό σύστημα πρέπει να αλλάξει, να γίνει αντιπροσωπευτικό, σταθερό και αναλογικό. Το Ποτάμι μπορεί να εγγυηθεί πολλά και να εξασφαλίσει πολλά ως 3η δύναμη”.