Μια διαπαραταξιακή επιτροπή έχει στα σχέδια του ο Δήμαρχος Βέροιας να συστήσει με δημοτικούς συμβούλους από όλες της παρατάξεις με σκοπό να επεξεργάζονται τα θέματα των εκάστοτε συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ώστε αυτές να γίνουν πιο εποικοδομητικές, παραγωγικές και συνεπώς αποτελεσματικές.

Στην πρόσφατη πρώτη συνεδρίαση ο Δήμαρχος άνοιξε την αυλαία αναφέροντας πως στα κοντινά και πρωταρχικά σχέδια του είναι να βρεθεί ένας τρόπος συμπύκνωσης της συνεδρίασης, προφανώς σε χρόνο, καθώς είναι πλέον γνωστό πόσο χρονοβόρες ήταν τα τελευταία χρόνια οι συνεδριάσεις λόγω διαφόρων προβλημάτων και πως για αυτό θα οριστεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα μελετήσει τους τρόπους όπου το Δ.Σ μπορεί να είναι πιο συμπυκνωμένο και με περισσότερη ουσία.

Στην καλύτερη δε των περιπτώσεων θα ήταν ιδανικό να μην υπάρχει ανάγκη εισηγήσεων έτσι ώστε να μην χάνεται πολύτιμο χρόνος και αν γίνεται και αν μπορεί να εφαρμοστεί από κάθε παράταξη να εισηγείται κάθε φορά τους προβληματισμούς ένας εκ της παρατάξεως.

Η αλήθεια είναι ότι η σύσταση μια τέτοιας πρωτοποριακής επιτροπής ίσως αποτελέσει πράγματι τη λύση…για ένα Δημοτικό Συμβούλιο χρονικά συρρικνωμένο αλλά συνάμα παραγωγικό…