Τις πρώτες του μεγάλες αποφάσεις ως υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της ιστορικής Scuderia Ferrari είναι έτοιμος να πάρει ο Marco Mattiaci. O Ιταλός τυγχάνει να είναι ο άνθρωπος ο οποίος εμπιστεύθηκε ο Luca di Montezemolo για να φέρει και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών τη Ferrari.

Ο Marco Mattiaci σε δηλώσεις του έδειξε έτοιμος να κάνει αλλαγές για να μπορέσει να δυναμώσει η ομάδα του και πάλι.

Ο Ιταλός δήλωσε χαρακτηριστικά:

Τις τελευταίες έξι εβδομάδες κάναμε μία πολύ διεξοδική αξιολόγηση των ευκαιριών που έχουμε για βελτίωση του μονοθεσίου μας σε σύντομο χρονικό διάστημα, επίσης αξιολογήσαμε και σε ποιες άλλες περιοχές του μονοθεσίου απαιτείται μεσοπρόθεσμη έως και μακροπρόθεσμη προσέγγιση για να επιτευχθούν οι στόχοι της Ferrari που δεν είναι άλλοι από το να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνιστικότητας.

Δεν πρόκειται να αποκαλύψω δημοσίως ποιες περιοχές θα πρέπει να βελτιώσουμε, αλλά είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες ενέργειες προς τη βελτίωση της μεθοδολογίας των εργασιών και της οργάνωσης, για να καταστεί η Scuderia πιο γρήγορη, όχι μόνο στην πίστα, αλλά στις αποφάσεις και στις διαδικασίες.

Έχουμε πολλά περιουσιακά στοιχεία και καλούς ανθρώπους, αλλά αν υπάρχουν άνθρωποι στην αγορά που μπορούν να κάνουν πιο ισχυρή την ομάδα, σίγουρα θα πούμε ναι σε αυτό.

Δεν υπάρχει κανένα τμήμα που μπορεί να παραμείνει το ίδιο, θα πρέπει να βελτιώσουμε τις οργανωτικές αλλαγές και να φέρουμε ανθρώπους από το εξωτερικό. Όλοι το κάνουν αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ferrari.

Όπως είπε και μόνος του ο Mattiaci ότι η εισαγωγή νέων προσώπων είναι επιτακτική ανάγκη για την Ιταλική ομάδα και κατά τη γνώμη μου είναι αυτό που όντως θα δώσει το κάτι παραπάνω από την μέχρι τώρα πορεία, αρκεί τα νέα πρόσωπα να είναι ικανότερα από αυτά που είναι ήδη στο Maranello.

Πηγή: autoblog.gr