Δελτίο Τύπου από τη ΛΑΣ Βέροιας:

Σε συνάντηση που πραγματοποιήσαμε, την Τετάρτη, 9 Απρίλη 2014, με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Βέροιας συζητήσαμε προβλήματα που αφορούν την στέγαση, την σίτιση και λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Επισημάναμε ότι στην διάρκεια των 3,5 χρόνων παρουσίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας αρκετές φορές θέσαμε αυτά τα προβλήματα και απαιτήσαμε την άμεση επίλυσή τους. Επίσης καταθέσαμε ως ΚΚΕ ερώτηση στη Βουλή που αφορά το σύνολο αυτών των προβλημάτων.

Εκθέσαμε τις θέσεις μας ότι το Μουσικό Σχολείο Βέροιας επιβάλλεται να στεγαστεί μόνιμα σε κτίριο που να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις της Μουσικής Εκπαίδευσης.

Η δημ. έκταση για την ανέγερση αυτού του διδακτηρίου έχει βρεθεί αλλά δυστυχώς κατά τη γνώμη μας δεν υπάρχει η πολιτική βούληση εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Η προτεινόμενη ενδιάμεση λύση της μεταφοράς του σχολείου στο χώρο του πρώην Πανεπιστημίου δεν τελεσφόρησε γιατί η Διοίκηση του Δήμου αποποιείται του δικαιώματός της να διεκδικήσει αποφασιστικά την χρήση του.

Όσον αφορά την σίτιση των μαθητών θεωρούμε ότι δεν πρέπει να επαφίεται στην φιλανθρωπία κανενός φορέα, αντίθετα αποτελεί δικαίωμα των μαθητών να σιτίζονται με δαπάνες του δήμου που θα προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. με τις οποίες συμφωνούν η συγκυβέρνηση, τα κόμματα που στηρίζουν την Ε.Ε. αλλά και οι διοικήσεις των Δήμων που στηρίζονται από αυτά τα κόμματα και συμφωνούν με τον «Καλλικράτη» η κατάσταση της Δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης για όλο το λαό διαρκώς θα επιδεινώνεται και θα αντιμετωπίζεται ως πανάκριβο εμπόρευμα με συνέπεια την ιδιωτικοποίησή της.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε δίκαιο το αίτημα των γονιών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας για άμεση ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου που θα επιλύσει οριστικά και μόνιμα την εγκατάσταση και λειτουργία του. Το αίτημα αυτό πρέπει να αποτελέσει σημείο κοινής, συνεχούς, αποφασιστικής, αγωνιστικής διεκδίκησης γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση συμπαραστέκεται στον αγώνα των γονιών και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμει στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους.