Εκτός από ένα μουσικό είδωλο ο D.Bowie δεν περιορίστηκε μόνο σ’αυτό, αλλά έγινε γνωστός και στο κινηματογραφικό κοινό με ερμηνείες σε αρκετές ταινίες.

Στο παρακάτω κείμενο θα γνωρίσουμε τις ταινίες με τις οποίες έχτισε το κινηματογραφικό του όνομα.

Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη

Γυρισμένη το 1976 από τον Nickolas Roeg o Bowie υποδύεται έναν εξωγήινο που προσγειώνεται στη Γη με σκοπό να σώσει τον Πλανήτη από την έλλειψη νερού. Το αποτέλεσμα είναι έξοχο καθώς ο ηθοποιός δίνει μια υπέροχη ερμηνεία στο ρόλο του σωτήρα της Γης. Σε αυτό το βοηθά πολύ και ο σκηνοθέτης, καθώς εκμεταλλευέται στο έπακρο τις διατροφικές συνήθειες πού είχε τότε ο Bowie. Όπως είχε ακουστεί, ότι τρεφόταν μόνο με άσπρο γάλα και πολλές γραμμές κοκαΐνης. Έτσι απέδωσε καλύτερα στον κλειστοφοβικό χαρακτήρα.

Πρωταγωνιστούν: D. Bowie, Rip Tom Σκηνοθεσία: Nickolas Roeg Διάρκεια: 140′

MV5BMjIwODkyNjc4M15BMl5BanBnXkFtZTcwNTMxNDU4Mw@@._V1_SX320Καλά Χριστούγεννα κ. Λορενς

Από το αντιπολεμικό αριστούργημα του Nagisa Ôshima γυρισμένο το 1983, όπου ο Bowie υποδύεται ένα Βρετανό αιχμάλωτο πολέμου, ο οποίος είναι μοναδικός απ’ τους συγκρατούμενους του που μπορεί να έχει μια επικοινωνία με τους Ιάπωνες και αντιλαμβάνεται την κουλτούρα τους. Ο συνδυασμός ενός Βρετανού μουσικού και ενός Ιάπωνα (Ryûichi Sakamoto) είναι καταπληκτικός και καταφέρνουν να κρατούν τον θεατή καθηλωμένο.

Όλο αυτό σε συνδυασμό με την σκηνοθεσία του Οσίμα καταφέρνουν να δώσουν ένα αποτέλεσμα για το που χάνονται και που κερδίζονται οι ανθρώπινες αξίες στον πόλεμο.

Πρωταγωνιστούν: D.Bowie,  Ryûichi Sakamoto, Σκηνοθεσία: Nagisa Osima Διάρκεία 123′

Μικρά μυστικά για τον Ηθοποιό Bowie

  • Έχει δηλώσει άπειρες φορές πως το Hollywood είναι μια πληγή του σύγχρονου σινεμά.
  • Έχει συμμετάσχει και σε τηλεοπτική σειρά το “Extras” 2006 του BBC όπου κάνει ένα cameo πέρασμα.
  • Τέλος έχει ερμηνεύσει και ένα ιστορικό πρόσωπο τον Πόντιο Πιλάτο στον “Τελευταίο Πειρασμό” του Scorsese, αλλά και τον μεγάλο φυσικό-επιστήμονα Nikola Tesla στο “Prestige” του Christopher Nolan.

του Γιάννη Βανταράκη για το Κάθε Μέρα