Σπουδαίες εξελίξεις στο χώρου του mobile messaging αφού μετά την εξαγορά του Viber από την Rakuten πριν από λίγες μέρες η Facebook ανακοινώνει σήμερα την απόκτηση του WhatsApp. Το ποσό; Κρατηθείτε: $16 δισεκατομμύρια σε μετρητά και μετοχές!

Οι δύο εταιρείες ήρθαν σε μια κοινή συμφωνία που θα επιτρέψει την ανέλιξη του WhatsApp και την επίτευξη του στόχου της: Τη δημιουργία μιας γρήγορης, αξιόπιστης και προσωπικής υπηρεσίας επικοινωνίας.

Τι αλλάζει για τον χρήστη; Τίποτα.

Το WhatsApp θα παραμείνει μια αυτόνομη υπηρεσία που θα λειτουργεί ξεχωριστά από το κυρίως κομμάτι του Facebook. Η ετήσια συνδρομή που υφίσταται και σήμερα θα συνεχίσει να υπάρχει για τους νέους χρήστες και αν όλα πάνε καλά η Facebook δεν θα αναμειχθεί στη φιλοσοφία ενός προϊόντος που όλοι αγαπάμε και χρησιμοποιούμε. Από τη μεριά της η Facebook θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στο Facebook Messenger και να το αντιμετωπίζει ως ξεχωριστή οντότητα από το WhatsApp.

Πριν από περίπου ένα μήνα η WhatsApp ανακοίνωσε ότι την υπηρεσία χρησιμοποιούν πάνω από 430 εκατομμύρια χρήστες σε smartphones από ολόκληρο τον κόσμο στέλνοντας 50 δισ. μηνύματα καθημερινά.

Κατεβάσετε το WhatsApp δωρεάν για ένα χρόνο (συνδρομή $0.99/χρόνο από εκεί και πέρα) από την ιστοσελίδα της εταιρείας εδώ.

Πηγή: techgear.gr