Πραγματοποιήθηκε τελικά η θεμελίωση του 1ου Φιλίππειου και 2ου Λυκείου Βέροιας στα Γιοτζαλίκια.

Η Δήμαρχος Βέροιας χαρακτηριστικά ανέφερε “Είναι από τις λίγες ευχάριστες στιγμές της δημοτικής θητείας αυτά τα δύσκολα χρόνια. Έργα έγιναν και γίνονται πολλά στη Βέροια, στον Καλλικρατικό Δήμο, θεωρώ όμως ότι αυτό είναι από τα σπουδαιότερα.Γιατί αν θέλουμε να ελπίζουμε για το μέλλον, να οραματιζόμαστε, να ελπίζουμε, μόνο μέσα από την Εκπαίδευση, την Παιδεία τελικά, που προσφέρουμε στη νέα γενιά μπορούμε” και επιπλέον είπε και λίγα λόγια για το έργο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το έργο κατασκευάζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε 5.500 περίπου τετραγωνικά, σε δημοτική έκταση και έχει δυο βασικά χαρακτηριστικά. Είναι εξαιρετικά βατό για ΑΜΕΑ και με πολύ υψηλές ενεργειακές προδιαγραφές.

Η μελέτη είχε προϋπολογισμό 10.350.000 και το έργο δημοπρατήθηκε και κατασκευάζεται με κόστος 5.170.000.Βορειοδυτικά τοποθετούνται τα κτίρια και νοτιοδυτικά η αυλή του σχολείου. Λόγω του επικλινούς του εδάφους η τοποθέτηση των κτισμάτων προστατεύει την αυλή από την όχληση του κεντρικού δρόμου. Το κτίριο έχει δύο επίπεδα, είναι κλιμακωτό, και αναπτύσσεται σε δύο ορόφους πέραν του ισογείου .Σε δύο επίπεδα είναι και η αυλή που χωρίζει έτσι το Γυμνάσιο από το Λύκειο.Έχει τρείς εισόδους από την κεντρική οδό Ρωμανίας. Αυτές, όπως και οι έξοδοι προς την αυλή έχουν ράμπες για ΑΜΕΑ. Το κτίριο είναι ιδιαίτερα φιλόξενο γι’ αυτά, αφού στο ισόγειο και των δύο σχολείων διαμορφώνονται από δύο αίθουσες στο καθένα για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα.Σε δύο ορόφους και στα δυό σχολειά αναπτύσσονται οι αίθουσες διδασκαλίας και η κίνηση γίνεται με 4 κλίμακες και 2 ανελκυστήρες .

Συνολικά το κτίριο διαιρείται σε 3 τμήματα (τα κτίρια Α,Β,Γ) με κατασκευαστικούς αρμούς . Στο κτίριο Β τοποθετείται η Βιβλιοθήκη και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κοινή για τα δυό σχολειά. Και βέβαια διοικητικοί χώροι υπάρχουν χωριστοί για τα δυο σχολεία.

Νοτιοανατολικά έχουμε δυο σύγχρονα γήπεδα μπάσκετ και βόλευ και όπως αυτή η πλευρά είναι χαμηλότερα από τους δρόμους που διασταυρώνονται δημιουργούνται κατάφυτα πρανή , ενώ γύρω από το σχολείο φυτεύονται πολλά – πολλά δένδρα.

Κλείνοντας ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν στο έργο από καρδιάς,γιατί όπως τόνισε μια άρτια μελέτη, όπως αυτή, ένας καλός εργολάβος όπως μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ο ανάδοχος , αλλά και τα εξασφαλισμένα χρήματα, εγγυώνται ότι τον μεθεπόμενο χρόνο το σχολειό θα λειτουργήσει!