Το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στα κοιμητήρια της Βέροιας απασχόλησε για άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο. Ως γνωστόν, τα κοιμητήρια της Βέροιας έχουν γεμίσει και δεν αποκλείεται άμεσα να υπάρξει πρόβλημα στην ταφή νεκρών αν δεν βρεθεί λύση. Το θέμα αναδείχθηκε αυτή την φορά από τον σύμβουλο της μειοψηφίας Βασίλη Γιαννουλάκη ο οποίος σημείωσε: “Διαπίστωσα ότι τα νεκροταφεία της Βέροιας γέμισαν. Τι σκέφτεται η δημοτική αρχή; Έπρεπε να είχε βρεθεί ήδη λύση”.

“Τα κοιμητήρια έχουν μεγάλο πρόβλημα. Ενημερώσαμε κόσμο να βγάλει νεκρούς που έχουν 20-30 χρόνια θαμμένοι για να ελευθερωθούν χώροι” απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Τσιαμήτρος. “Το θέμα των νεκροταφείων είναι πολύ μεγάλο και απασχόλησε και προηγούμενες διοικήσεις. Σημαντικό θέμα είναι ο χώρος. Έχουν κατατεθεί από τον κ. Τσιαμήτρο ενδιαφέρουσες προτάσεις” πρόσθεσε η δήμαρχος.

Στο παρελθόν, όταν την αρμοδιότητα είχε ο Νίκος Μωυσιάδης είχε ξεκινήσει μια έρευνα για εξεύρεση νέου χώρου για δημιουργία νέου κοιμητηρίου. Αυτή την στιγμή, η δημοτική αρχή προσπαθεί να αντιμετωπίσει το θέμα με καλύτερη διαχείριση του υφιστάμενου χώρου. Γι αυτό τον λόγο έχει ενημερώσει συγγενείς νεκρών που είναι θαμμένοι πολλά χρόνια, να προχωρήσουν στις εκταφές. Μάλιστα μελετάται και το ενδεχόμενο χρήσης χημικών από εδώ και πέρα ώστε να είναι δυνατή η εκταφή στα τρία χρόνια, αντί στα πέντε.

Πηγή: pliroforiodotis.gr