Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε στον ιερό ναό αγίου Αντωνίου πολιούχου Βεροίας και στη συνέχεια τέλεσε Δοξολογία για την εθνική εορτή.

Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο θεολόγος καθηγητής κ. Πέτρος Λίλιας.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας η Δήμαρχος Βεροίας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου απένειμε στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη το μετάλλιο τιμής και ευποιίας του Δήμου Βέροιας, ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας για τη στήριξη και την εξαιρετική προσφορά του στα γενικότερα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη, την προβολή και την υποστήριξη θεσμικών δομὠν της τοπικής κοινωνίας.

Ο σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε την Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβουλιο της πόλης για την εξαιρετική τιμή, τονίζοντας συγκινημένος ότι η απόδοση τιμής και σεβασμού δεν αφορά το πρόσωπό του αλλά την Εκκλησία για την προσφορά της στην τοπική κοινωνία και το Γένος σε καιρούς ειρήνης και καιρούς πολέμου, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα.

Στην Δοξολογία παρέστησαν οι τοπικές στρατιωτκές και πολιτικές αρχές, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου. Ακολούθησε τρισάγιο για τους πεσόντες και κατέθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης και μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.