Τα ισπανικά media -και όχι μόνο- αναφέρουν πως η Ισπανίδα οδηγός αγώνων, που ήταν δοκιμαστής για την Marussia F1, βρέθηκε νεκρή στο ξενοδοχείο Congresos  που έμενε στην Σεβίλλη . Στις 7.23 το πρωί της Παρασκευής, το νοσοκομείο που δέχτηκε το τηλεφώνημα έστειλε αμέσως ασθενοφόρο, άλλα οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για την 33χρονη οδηγό.

Maria-de-Villota-700x525Η Maria de Villota παρόλο που ήταν η πρώτη Ισπανίδα που πήρε μέρος στον 24ωρο αγώνα της Deytona και μια από τις πολύ λίγες γυναίκες που οδήγησε μονοθέσιο της F1, έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο, μετά το ατύχημα που είχε στo αεροδρόμιο του Duxford. Το ατυχές αυτό γεγονός εκτός από το ότι της κόστισε το δεξί της μάτι , της προκάλεσε και απώλεια όσφρησης και αίσθησης της γεύσης. Η ανάρρωση και η αποφασιστικότητά της την έκαναν υπόδειγμα σε πολλούς ανθρώπους, καθώς καθημερινά προσπαθούσε να προωθήσει τις γυναίκες οδηγούς ταχύτητας.

Η οικογένειά της έκανε την παρακάτω δήλωση λίγες ώρες μετά τον θάνατό της:

Αγαπητοί φίλοι: Η Maria μας άφησε

Έπρεπε να πάει στον παράδεισο με τους υπόλοιπους αγγέλους. Ευχαριστούμε τον Θεό για τον ενάμιση έξτρα χρόνο που μας έδωσε μαζί της

Περαιτέρω πληροφορίες δεν υπάρχουν ακόμα για το εξαιρετικά θλιβερό αυτό γεγονός αλλά θα είμαστε εδώ να σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε νέα πληροφορία προκύψει.

Πηγή: autoblog.gr