Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Νάουσας ζήτησε ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

naousa nosokomeioΣυγκεκριμένα, πρόκειται για έξι (6) θέσεις ιατρών που αφορούν τις ειδικότητες: α) Παθολόγοι, δύο (2), β) Ορθοπεδικός ένας (1), γ) Παιδίατρος, ένας (1), δ) Αναισθησιολόγος, ένας (1), ε) Οφθαλμίατρος, (1). Όπως επισημαίνει ο κ. Καραμπατζός, παρά τη δέσμευση τού υπουργού στη συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα για το Νοσκομείο, που έγινε τον περασμένο Ιούλιο στο υπουργείο, μέχρι σήμερα οι θέσεις παραμένουν κενές, γι’ αυτό ζητά από τον κ. Γεωργιάδη να παρέμβει άμεσα και με τις ενέργειές του να συμβάλλει στην ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στις πιο πάνω ειδικότητες.

Η επιστολή του Δημάρχου Νάουσας:

ΘΕΜΑ : Αίτημα για την κάλυψη κενών θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο Νάουσας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ ,

Σε συνέχεια της συνάντησης , που είχαμε στο Υπουργείο σας την 25-7-2013 για το ζήτημα του Νοσοκομείου Νάουσας , οφείλουμε να επαναλάβουμε το κατεπείγον αίτημα του ∆ήμου Νάουσας για την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό .

Πιστεύουμε να κατανοείτε τη μεγάλη αγωνία και το δικαιολογημένο προβληματισμό που διακατέχει τη Νάουσα , γιατί έχει παρέλθει χρονικό διάστημα δύο και πλέον μηνών , και παρά την δέσμευσή σας , δεν έχουν καλυφθεί οι κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού , το οποίο είναι απολύτως αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες . Πιο συγκεκριμένα , οι έξι (6) κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Νάουσας , ανά ειδικότητα , είναι : α ) Παθολόγοι , δύο (2) , β ) Ορθοπεδικός ένας (1), γ ) Παιδίατρος , ένας (1), δ ) Αναισθησιολόγος , ένας (1), ε ) Οφθαλμίατρος , (1). Αναγνωρίζοντας , το ειλικρινές ενδιαφέρον σας να δώσετε λύσεις και να στηρίξετε με ουσιαστικά μέτρα τη συνέχιση λειτουργίας όλων των βασικών κλινικών του ιστορικού Νοσοκομείου της πόλης μας , ζητούμε άμεσα να παρέμβετε και με τις ενέργειές σας να συμβάλλετε στην ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στις πιο πάνω ειδικότητες .

Επίσης , επαναλαμβάνουμε την ανοικτή πρόσκληση να επισκεφθείτε τη Νάουσα ώστε να διαπιστώσετε από κοντά το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και τη μεγάλη σημασία που έχει το Νοσοκομείο για τη Νάουσα και τους Ναουσαίους .

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το άμεσο ενδιαφέρον και περιμένουμε τη θετική και άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας .

Με εκτίμηση Ο ∆ήμαρχος Ηρωικής πόλης Νάουσας Αναστάσιος Καραμπατζός