Πραγματοποιήθηκε η Γεν.Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ημαθίας, η οποία είχε θέμα το άνοιγμα των καταστημάτων πέραν των επτά νομοθετημένων εργάσιμων Κυριακών.

emporikos_sullogosΟ Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Πατσιαβούρας, αρχικά έδωσε στους παρευρισκομένους- μέλη του Συλλόγου μια εικόνα της μέχρι στιγμής δράσης του Συλλόγου, διευκρίνησε σχετικά με το ζήτημα των ήδη αποφασισμένων Κυριακών, ποιες είναι αυτές και ποιές καταργούνται που ίσχυαν μέχρι πρότινος και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στα μέλη, να εκφράσουν την άποψη τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον νόμο, οι επτά νομοθετημένες Κυριακές είναι, οι 2 Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα, η πρώτη Κυριακή των προσφορών (Μάϊο και Νοέμβριο), η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων (Ιανουάριο και Ιούλιο) και η Κυριακή των Βαϊων. Σημειώνοντας ότι η τελευταία Κυριακή του χρόνου δεν εντάσσεται μέσα στις επτά αυτές Κυριακές.

Ο εμπορικός κόσμος της Βέροιας, ο οποίος ήταν παρόν παρά το γεγονός ότι οι Κυριακές είναι ορισμένες, εξέφρασε την αντίθεσή του και δήλωσε ότι δεν θέλει να ανοίγει περισσότερο από μια Κυριακή το χρόνο, κάτι το οποίο φαίνεται πως θα κάνει πράξη με σκοπό να εκφράσει την ξεκάθαρη εναντίωση του, αφού ξανασυζητηθεί μετά τη λήξη της 3μηνης προθεσμίας που ορίζει ο νόμος για την έκδοση των αποφάσεων των Αντιπεριφερειαρχών.

Κλείνοντας, η τελική ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου ήταν να μην ανοίξουν τα καταστήματα πέραν τον 7 Κυριακών, την οποία απόφαση θα μεταφέρει ο πρόεδρος και το Δ.Σ του Συλλόγου στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας  κ. Καραπαναγιωτίδη.

Να σημειωθεί ότι παραβρέθηκαν στη Συνέλευση και επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία εδρεύουν μέσα στην αγορά κάτι που ίσως να σημαίνει ότι το φλέγον ζήτημα των Κυριακών καίει και άλλους. Το ζήτημα είναι από ποια μεριά τους καίει, θέλουν ή δεν θέλουν τα εμπορικά καταστήματα να μένουν ανοιχτά επιπλέον Κυριακές; Μήπως το θέμα τους είναι τα τραπεζοκαθίσματα και η οριοθέτηση τους;