Μεγάλη νίκη κατόρθωσε να πετύχει η δημοφιλής ιστοσελίδα BitTorrent που έπειτα από πολλά χρόνια βρίσκεται και πάλι στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Ο κολοσσός της αναζήτησης αποφάσισε να την αφαιρέσει από τη μαύρη λίστα των αποτελεσμάτων της που περιέχουν όλες τις “πειρατικές” ιστοσελίδες, έχοντας συνειδητοποιήσει όπως φαίνεται ότι BitTorrent δε μεταφράζεται απαραίτητα σε πειρατεία.

bittorrentΜαζί με το BitTorrent στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google καθώς και στη λειτουργία auto-complete θα εμφανίζεται πλέον και το uTorrent. Ώντας απούσες από την απαγορευμένη λίστα της Google, οι δύο ιστοσελίδες παρατήρησαν ήδη αύξηση στην κίνηση τους κατά τις τελευταίες ημέρες.

Πιθανότατα την απόφαση της Google επηρέασε και η πρόσφατη πρωτοβουλία BitTorrent Bundle, η νέα πλατφόρμα μέσω της οποίας καλλιτέχνες θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με το κοινό και να διανέμουν το περιεχόμενο τους. Πρώτη υποστηρίκτρια της νέας πρωτοβουλίας η Madona η οποία επέλεξε να διανείμει τη νέα της ταινία ‘secretprojectrevolution’ μέσω αυτής.

Πηγή: techgear.gr